spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

În „Vinerea Verde” angajații Primăriei au preferat să vină la birou fie pe jos, fie cu autobuzul

Știri din Județ

Publicitate

Peste 40% din cei 616 angajaţi ai Primăriei municipiului Sibiu şi ai serviciilor din subordinea Consiliului Local au preferat, vineri, să vină la birou fie pe jos, fie cu autobuzul, renunţând la maşina personală, şi s-au alăturat astfel programului „Vinerea Verde”, iniţiat de Ministerul Mediului.

Primăria Sibiu şi serviciile publice din subordinea Consiliului Local s-au alăturat programului Vinerea Verde, iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin care angajaţii instituţiilor publice sunt invitaţi să lase maşina acasă vinerea şi să ajungă la serviciu pe jos, cu autobuzul sau cu bicicleta. Din totalul de 616 de angajaţi prezenţi la birou vineri, 19 martie, 263 de persoane s-au alăturat acestei campanii şi au ajuns la birou pe jos sau cu autobuzul, ceea ce înseamnă 42% din angajaţi„, se precizează într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania Ministerului Mediului încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri