20.2 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

S-a stins „Naşul” politicii sibiene

Știri din Județ

Nicolae Nan a trecut la cele veşnice astăzi dimineaţă la vârsta de 85 de ani. Născut la 7 decembrie 1935 în comuna Ludoş, judeţul Sibiu, Nicu Nan a lucrat în administraţie şi a făcut politică aproape toată viaţa. A terminat Institutul Politehnic de la Iaşi. Din 1968 a devenit  vicepreşedinte al Consiliului Popular Judeţean Sibiu, odată cu reforma administrativă. Nu a putut menţine mult timp postul datorită unei rude care a fugit în Germania. Totuşi a rămas să lucreze în Consiliul Judeţean Sibiu. La Revoluţie, Nicu Nan a fost membru în Consiliul Judeţean al Frontului Salvării Naţionale. Imediat după Revoluţie a fost numit „primar” al judeţului, funcţie echivalată cu cea de prefect astăzi. La alegerile din 1990 a ajuns senator, dar a dat Bucureştiul pentru funcţia de prefect al Sibiului. În perioada 1992-1996 a lucrat la Consiliul Judeţean, apoi în 1996 a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean. În anul 2000 a fost ales deputat pe listele PD, partid din care a făcut parte încă de la înfiinţarea acestuia. În 2004, după terminarea mandatului de deputat a decis să nu mai candideze pe funcţii publice, dar a rămas ancorat în politica locală.

Nicu Nan va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Municipal Sibiu.

Județul Sibiu este în doliu. Nicolae Nan nu mai este printre noi. Ne numărăm printre miile de sibieni care l-au cunoscut, care l-au admirat și iubit, care au colaborat cu el, care i-au fost alături în multiplele sale etape profesionale și politice.

Activitatea sa în administrația publică locală, în politica locală și națională este apreciată și s-a bazat pe profesionalism, diplomație și carismă. Ni-l vom aminti ca un om tonic, activ, senin, lucid, analitic, cu viață socială de admirat, înconjurat de prieteni până în ultima parte a vieții. Nicolae Nan transmitea tuturor o bucurie de a fi și de a trăi. Longevitatea cu care a fost dăruit de Dumnezeu a făcut ca multe generații de tineri, printre care m-am numărat și eu, să îl cunoască și să învețe de la el. Știu ca era un bun sfătuitor și rețin toate sfaturile bune pe care mi le-a dat de când am devenit președintă a Consiliului Județean Sibiu.

Împreună cu colegii mei din instituție, în special cu cei care au lucrat aici în perioada 1996 – 2000 când a fost președinte, dar și anterior cât timp a fost director economic al CJ Sibiu, transmitem sincere condoleanțe familiei domnului Nicolae Nan.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!” Președinta Daniela Cîmpean & echipa Consiliului Județean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri