8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cisnădie: Terenuri destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani, în vederea construirii de locuințe

Știri din Județ

Primăria orașului Cisnădie intenționează se dezvolte zona aflată în prelungirea străzii Lungă (către Cisnădioara), prin inițierea unui plan urbanistic zonal care să permită construirea de imobile de tip locuințe individuale (case unifamiliale) și duplexuri, cu regim de înălțime P, P+M, P+Er, spații pentru servicii și zone verzi.


De asemenea vor fi terenuri destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani, în vederea construirii de locuințe, în temeiul Legii nr. 15/2003.


În niciun caz nu va fi permisă construirea locuințelor colective de tip bloc cu mai multe apartamente.
Nici Planul Urbanistic General în vigoare nu permite alte tipuri de locuințe în zona mai sus menționată.


„Mereu am susținut tinerii cisnădieni și îmi doresc ca aceștia să rămână în orașul lor, motiv pentru care le-am acordat și în trecut terenuri pentru casă, chiar în aceeași zonă.
Îmi doresc ca acest proiect să continue și să dezvoltăm o zonă de case pentru tinerii din Cisnădie, cât și pentru cei care intenționează să se stabilească în orașul nostru.
Vă voi ține la curent cu toate fazele acestui proiect” – Gheorghe Huja, Primarul orașului Cisnădie

Primarul orașului Cisnădie,
Gheorghe Huja

Publicitate

8 COMENTARII

  1. Si Cartierul Arhitectilor( nedemn de aceasta denumire) a fost reglementat prin PUZ ca zona rezidentiala cu locuinte individuale , cu scoala, gradinita, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport, obiective de utilitate publica.
    In prezent ,o zona devorata de blocuri inclusiv intre case unifamiliale si fara nicio facilitate urbana.
    Si locuitorii de la case unifamiliale au primit promisiunea ca intre case nu se vor construi blocuri.
    Incompetenta serviciului arhitect sef si-a pus insa amprenta pe acest cartier, alterand profund calitatea vietii locuitorilor.Un cosmar urbanistic neinteresant pentru presa. Stau bine sub pres ilegalitatile facute la emiterea autorizatiilor de construire cu nerespectarea documentatiilor de urbanism aprobate conform legii.. Intrebarea este ” de ce nu s-a edificat niciun bloc langa imobilele alesilor locali sau a functionarilor publici din Primaria Cisnadie? Trist, foarte trist si in acelasi timp revoltator.Ordinul Arhitectilor din Sibiu, ce parere are de acest cartier?

  2. În cartierul Arhitecților,Serviciul arhitect sef a ignorant constant PUZ-UL aprobat conform legii și în termen de valabilitate,și a emis autorizații pentru blocuri în zona de case unifamiliale.Consiliul Local care răspunde de aplicarea documentațiilor de urbanism,s-a făcut ca nu vede.Si acest cartier este locuit în majoritate de tineri,mulți îndatorați la bănci pentru construcția unei case unifamiliale, dar s-au trezit cu blocul lângă casa sau cu PUZ.pentru edificarea unui bloc în fata casei.Ce interese apară serviciul arhitect sef?Cine ii obliga sa încalce legea?Poate afla DNA

    • Serviciul arhitect sef a aparat interese de familie si de grup. Arhitecti proiectanti care au avut usile larg deschise la serviciul urbanism ( arh sef membru de familie),arhitect sef care a ignorat documentatiile de urbanism aprobate de Consiliul Local pentru a sprijini interesele comerciale ale unor dezvoltatori imobiliari.

  3. De citit cu atentie PUG/2015 .
    Primarul afirma ca PUG nu permite construirea de blocuri in acea zona.
    In PUG/2015 sunt stabilite 3 zone de locuit:
    L1- subzona de locuinte individuale si colective mici cu maxim P-P+2 niveluri realizate pe baza unor lotizari/parcelari anterioare
    L2 – subzona locuintelor individuale si colective mici P+1, P+2 situate in noile extinderi
    L3-subzona locuintelor colective medii P+3+4
    Primarul nu precizeaza in care subzona va intra terenul ce urmeaza a fi reglementat prin PUZ.
    Din reglementarile PUG rezulta, fara echivoc, ca in primele subzone L1 si L2 cu aceleasi tipuri de locuinte individuale si colective mici nu sunt permise blocurile. Este o recunoastere a faptului ca in Cartierul Arhitectilor- inclus in L2- nu era permisa emiterea autorizatiilor de construire pentru blocuri.

  4. În cartierul Arhitecților, în zona reglementata prin PUZ ca zona de locuințe individuale P+1,s-au emis autorizații de construire pentru blocuri P+2+M cu multe apartamente,unele intre case unifamiliale.Prin publicitatea făcută de Primaria Cisnadie a ieșit și adevărul la iveala,adevar pe care serviciul arhitect sef a refuzat constant sa-l recunoască.
    Dacă va documentati veți afla realitatea de la fata locului.

  5. Buna ziua domnule primar… Asa ati spus si in cartierul arhitectilor ca va fi un cartier de case…. Te rugam sa mai faci cate o plimbare sa vezi ce blocuri au rasarit peste noapte……Nu cred ca nu aveti cunostinta de aceste ilegalitati

  6. Ce parere are primarul despre modul in care arhitecta-sefa, interpreteaza reglementarile PUG si PUZ?
    Sa fie doar pe principiul ” unii sunt mai presus de lege”?
    Cum isi explica primarul ca in zona reglementata prin PUZ ca zona cu locuinte individuale P+1, s-au emis autorizatii de construire pentru blocuri P+2+M, cu parcari mari aferente care erau admise doar in destinatia L3?
    Sunt pline sertarele primariei de sesizari ale locuitorilor privind activitatea serviciului arhitect sef.
    Cu siguranta DNA este singura institutie carear trebui sa verifice modul in care au fost emise autorizatiile de construire pentru blocuri in zona de case unifamiliale si ce grupuri de interese au fost constituite la nivelul primariei…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș