5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Motocicletă condusă cu 163 de km/h pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu. Alți șoferi nu aveau permis sau au consumat alcool

Știri din Județ

La data de 28 martie, în jurul orei 17:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Orlat, în timp ce conducea o motocicletă pe Șoseaua Alba Iulia cu viteza de 163 de km/h.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că acesta nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei pentru conducere cu viteză peste limita legală admisă pe tronsonul în cauză.

La data de 28 martie, în jurul orei 19,00, la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Șelimbăr, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt conducător auto, rezultatul testării fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un brașovean în vârstă de 34 de ani, pe numele căruia s-au întocmit  actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Alte abateri rutiere pe raza județului Sibiu

La data de 27 martie, în jurul orei 11:00, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Govora de către o tânără în vârstă de 18 ani, domiciliată în orașul Dumbrăveni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cea aflată la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe numele tinerei fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

În momentul opririi autoturismului, s-a constatat că tânăra era însoțită de tatăl ei, care îi încredințase autovehiculul spre a fi condus pe drumurile publice. Pe numele bărbatului, în vârstă de 48 de ani, domiciliat tot în Dumbrăveni, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Mediaș.

La data de 27 martie, în jurul orei 15:30, pe DC 17 Valea Lungă – Păucea, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Păucea, în timp ce conducea un tractor deși dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului. 

La data de 28 martie, în jurul orei 01:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Șeica Mică de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în comuna Micăsasa. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 10:00, pe raza orașului Agnita, polițiștii au depistat un alt șofer a cărui testarea alcoolscopică a fost pozitivă, cu o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Bârghiș, pe numele căruia, după recoltarea probelor biologice, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș