12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

SIBIU: Un nou protest ilegal contra măsurilor anti-pandemie

Știri din Județ

După ce noaptea trecută aproximativ 200 de persoane au protestat pe străzile Sibiului contra noilor reguli impuse de Guvern privind combaterea pandemiei, astăzi de la ora 16 protestatarii s-au adunat din nou în Piaţa Mare. La început s-au strâns doar 20-30 de persoane, organizaţi, unii cu însemnele partidului AUR, alţii cu vuvuzele, membrii unei galerii sportive. Jandarmii au monitorizat protestul ilegal şi au legitimat câteva persoane mai violente în limbaj şi manifestări.

Protestatarii au pornit apoi în marş pe traseul Bălcescu – Dumbrăvii – Mihai Viteazu – Iorga – Milea – Centru. Coloana de manifestanţi a strâns peste 200 de oameni conform estimărilor oficiale. Coloana de manifestanţi a fost însoţită de jandarmi. De dimineaţă, Jandarmeria Sibiu a anunţat că se vor aplica amenzi celor care au participat la protestul de astă-noapte. Surse din Jandarmerie ne-au informat că se face monitorizarea foto-video şi a actualului protest pentru a se aplica sancţiuni conform legii. Mulţi protestatari nu poartă măşti şi nu păstrează distanţa conform legislaţiei în vigoare. Se scandează „Libertate”, „Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame!”. La protest participă mai ales tineri, în special bărbaţi.

img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at

Protestatarii cer renunţarea la măşti şi la măsurile restrictive. De asemenea au scandat „Câţu, demisia!”. Ei cer şi demisia lui Raed Arafat. Doleanţele protestatarilor variază în funcţie de grupurile din coloana de manifestanţi. Unii condamnă vaccinarea, alţii spun că nu există COVID, alţii reclamă măsurile restrictive din pandemie.

VOM REVENI CU DETALII. Protestul continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri