spot_img
12.3 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Interesele din spatele protestelor

Știri din Județ

Publicitate

De ieri, România a fost cuprinsă, ca la un semn, de proteste, în multe oraşe. Lozincile sunt aceleaşi peste tot, iar protestatarii care au iniţiat acţiunile sunt tineri ce au folosit platformele de socializare de pe internet. Peste tot prin ţară, vedem acelaşi scenariu ca la Sibiu: protestatarii sunt organizaţi de un grup, apoi se adună şi alţii pe parcurs. Pe principiul tăvălugului. Dar în acest caz vedem mai ales tineri, preponderent bărbaţi atletici cu tunsură scurtă.

Publicitate

Discursul propagat de ei prin diferiţi participanţi-cheie este anti-mască, anti-restricţii, jos Guvernul şi Arafat. Se scandează des lozinci de la Revoluţia din Decembrie 1989. Peste tot în ţară, fie că este la Sibiu, Constanţa, Focşani sau Brăila se strigă la fel.

Mai vedem că între organizatori şi cei care dau scânteia protestelor mereu regăsim membrii şi simpatizanţi ai partidului AUR. Nu ştiu dacă ei doar se lipesc de aceste proteste pentru capital politic sau ei le orchestrează.

Participanţii vehiculează prin anumite personaje că vaccinul anti-COVID omoară oameni sau este doar ser fiziologic pentru VIP-uri. Alţii emit teorii despre tehnologia 5G şi cip-uri din vaccin. Sunt toţi susţinători ai încetării tuturor măsurilor anti-pandemie, pentru că ei susţin că nu există niciun virus COVID şi este doar o manipulare mondială a ocultei, guvernelor, presei etc.

O analiză a acestor elemente, pe scurt prezentate aici, la care se adaugă informaţii din structurile specializate, putem înţelege că cineva este în spatele acestor proteste apărute simultan în ţară. Forma lor de organizare şi participanţii cheie, care generează mesaje şi sloganuri sau care agită spiritele, sunt tineri atletici, mai ales bărbaţi. Şi aşa cum protestatarii pot emite teorii despre 5G, putem şi noi la rândul, de data asta pe informaţii atent studiate, emite ipoteza unei tentative de destabilizare a democraţiei în România de către o structură politică susţinută mai de la… EST. Este simplu să manipulezi masele şi să creezi un tăvălug uman, după ce un an de zile ai folosit Facebook şi alte reţele pentru a inocula celor mai puţin şcoliţi despre oculta mondială şi COVID.

Aştept, totuşi, reacţia mai clară a autorităţilor de ordine publică, dar mai ales a SRI. Pentru că băieţii cu ochi albaştri s-au îmbuibat 30 de ani şi este cazul să şi producă pro-activ, nu doar re-activ. Pentru că protestele acestea nu sunt despre libertate, cum declamă, ci denotă alte interese, de destabilizare instituţională şi la nivelul încrederii populaţiei. Ori încă suntem în plină pandemie şi stare de alertă. Dar teama Guvernului de a lua măsuri, deşi ne aflăm în plin val 3 COVID şi secţiile ATI sunt pline deja, alături de o parte a presei, inclusiv de la Sibiu, care susţine cauza „anti-convidiştilor” nu fac decât să dea capital politic unei formaţiuni. Analfabetismul funcţional şi semi-docţii României par să se strângă din nou sub o umbrelă, iar cu forţa pumnului vor să impună ideile lor. Mi se pare că seamănă cu alte etape istorice ale României, când aceleaşi tehnici le foloseau comuniştii pentru a veni la putere în România… tot cu sprijin de la EST.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu