Povestea sfâșietoare a gemenilor Pohace: au murit în condiții tragice la doar 3 ani distanță unul de celălalt

Publicitate

Gemenii Pohace, “două suflete ce pot sta doar împreună” , așa cum i-au descris reprezentații AFT, au murit la doar trei ani distanță unul de celălalt.

Întrați în istorie ca fiind primii gemeni înscriși la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, frații Mădălin și Cătălin Pohace au absolvit în 2017 Academia, motivați și încântați de drumul ales în viață.

În urmă cu 3 ani Cătălin Pohace a ales o funcţie la Regimentul de Infanterie Marină din Babadag, era pasionat de înot şi mare, îşi dorea să evolueze în carieră în această unitate cu specific unic. Pe 15 mai 2018, tocmai în mare şi-a găsit sfârşitul. Fratele lui, părinţii şi colegii au primit vestea ca pe un şoc.

Mădălin Pohace a găsit forţa să meargă mai departe. El şi-a început cariera la Regimentul 528 ISR Cercetare din Brăila, iar în 2019 s-a mutat la Ploieşti. S-a însurat, şi-a întemeiat o familie, totul părea bine, în special după venirea pe lume a băieţelului lor.

În octombrie 2020 a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală. La două luni după operaţie, Mădălin s-a internat din nou la Spitalul Militar Central din Bucureşti deoarece tumora reapăruse, de data aceasta fiind însoţită de un edem. La momentul internării, Mădălin avea pierderi de cunoştinţă şi abia mai vedea. În dimineaţa operaţiei deja nu mai vedea cu ochiul stâng, iar picioarele nu le mai simţea.Chiar dacă mii de oameni s-au mobilizat să îl ajute cu donații pentru operație, Dumnezeu l-a vrut pe Mădălin alături de fratele său geamăn. Timp de 24 de ani, Mădălin si Cătălin au fost mereu împreună, în fiecare zi. În anul 2017 au absolvit Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, motivați și încântați de drumul ales. Cine i-a cunoscut poate confirma că aveau, încă de pe băncile academiei, toata puterea, curajul și ambiția pentru a ajunge foarte departe în cariera militară. Pentru toți colegii erau un exemplu și pentru asta le mulțumim încă o dată.
Rămas bun, Mădălin! ” au transmis reprezentanții AFT pe pagina de Facebook

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *