7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Focare de Pestă Porcină Africană la Bazna și Velț

Știri din Județ

Prefectura județului Sibiu vă informează că în data de 08.04.2021, pe raza județului Sibiu au fost identificate două focare de Pestă Porcine Africană.

Un focare se află într-o exploatație din comuna Bazna (în urma morții a 3 porci), iar al doilea focar a fost într-o exploatație din comuna Velț (în urma găsirii unui porc mort). Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri pentru fiecare focar în parte și au fost adoptate două decizii: comune cu județele Mureș și Alba.

Pentru focarul identificat în localitatea Bazna s-au stabilit următoarele:

Localitatea aflată în zona de protecție este : Bazna.
Fondurile de vânătoare aflate în zona de protecție sunt: F.V.28 Bazna – jud. Sibiu și F.V. 63 Târnăveni – jud. Mureș.
Localitățile aflate în zona de supraveghere sunt:  Velț, Blăjel, Păucea, Boian, Mediaș, Târnava, Colonia Târnava,  Copșa Mică, Tarnăvioara,  Chesler, Romanești, Valea Lungă și Dârlos – din jud. Sibiu ; localitățile Crăciunelul de Sus, Tătârlaua și Cetatea de Baltă – din jud. Alba ; localitățile Delenii, Botorca și Băgaciu din jud. Mureș. 
Fondurile de vânătoare din zona de supraveghere sunt:F.V.30 Moșna, F.V.31 Ațel si F.V. 32 Dârlos – jud. Sibiu ;  F.V. 28 Jidvei – jud. Alba si F.V. 62 Gănești – jud. Mureș.
În urma confirmării focarului, în exploatație mai trăiau 6 porci, acesta fiind uciși. Animalele ucies și animalele moarte, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, nu au fost evaluate și nu s-a întocmit dosarul de despăgubire, din cauza faptului că proprietarul nu avea înregistrate animalele.

Pentru focarul identificat în localitatea Velț s-au stabilit următoarele:

Localitățile  aflate în zona de protecție sunt : localitatea Velț – jud. Sibiu. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de protecție sunt: F.V.32 Dârlos – jud. Sibiu și F.V.63 Târnăveni – jud. Mureș.
Localitățile aflate în zona de supraveghere sunt: Blăjel, Păucea, Bazna, Mediaș,  Romanești, Boian, Curciu și Valea Lungă  – toate în județul Sibiu ; localitățile Tătârlaua, Cetatea de Baltă, Feisa și Sântămărie – în jud. Alba și localitățile Delenii, Cornești, Botorca, Crăiești, Adămuș, Dâmbău, Târnăveni și Băgaciu – în jud. Mureș.
– Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.32 Dârlos și F.V.28 Bazna– din jud. Sibiu; F.V. 28 Jidvei si F.V.27 Veseuș – din jud. Alba și F.V. 62 Gănești din jud. Mureș.

Animalul găsit mort nu face obiectul despăgubirii, ca atare acesta nu a fost  evaluat și nu s-a întocmit dosarul de despăgubire.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri