14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

23 aprilie – Ziua Bibliotecarului din România

Știri din Județ

Ziua de 23 aprilie marchează în toată lumea o sărbătoare a cărții și a profesioniștilor aflați în slujba sa, începând din anul 1995, când UNESCO a inițiat „Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor”.



Zece ani mai târziu, în 2005, Guvernul României a declarat 23 aprilie Ziua Bibliotecarului din România, în semn de recunoaștere publică oficială a prestigiului unei profesii de importanță deosebită pentru cultura națională.

Anul acesta trecem printr-o perioadă inedită, când accesul utilizatorilor în spațiile bibliotecilor și instituțiilor de cultură este limitat, iar activitatea acestor instituții vitale este redirecționată în mediul virtual, bibliotecile făcând eforturi pentru dezvoltarea serviciilor online, păstrându-și în același timp porțile deschise, în condiții de siguranță epidemiologică.

Mai mult ca oricând, conștientizăm rolul cărții, al informației coerente, pentru că pandemia a generat și o epidemie de informație, fiind pentru prima dată în istorie când tehnologia și social media sunt folosite pe scară largă pentru a-i menține pe oameni în siguranță, informați, productivi și conectați.

Rolul bibliotecarului de agent cultural și informațional devine astfel tot mai important – un profesionist care se adaptează în permanență lumii dinamice a informației și ne poate ghida în evaluarea și alegerea informațiilor corecte.

La mulți ani cărții și tuturor bibliotecarilor!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri