spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Suntem PRO-vaccinare

Știri din Județ

Publicitate

Redacţia ziarului SIBIU INDEPENDENT a decis să susţină direct campania naţională de vaccinare. Deşi suntem printre puţinele ziare din ţară care am refuzat ajutorul financiar acordat de Guvern pentru susţinerea măsurilor sanitare în pandemie. Credem că este de datoria noastră, ca jurnalişti, nu doar să informăm, ci să şi formăm publicul cititor. În era internetului, când canalele media online sunt bombardate de mesaje anti-vaccinare ale unor grupuri de interese, credem că presa trebuie să-şi amintescă de definiţia ei: are rol nu doar de informare, ci şi educaţional.

Suntem în plină pandemie COVID şi am decis să susţinem puternic campania de vaccinare contra acestui virus ucigaş. Profităm de faptul că săptămâna viitoare, 26 aprilie – 2 mai este Săptămâna Europeană a Vaccinării, pentru a transmite mesaje de la oameni simpli, politicieni, oameni de cultură sau din alte domenii despre importanţa vaccinării. Ne vom focaliza mesajele şi articolele pe vaccinarea anti-COVID, deşi ştim că vaccinările contra multor boli sunt importante.

Vrem să transmitem un mesaj clar: suntem PRO vaccinare. Toată echipa ziarului s-a vaccinat cu ambele doze. Credem că sibienii trebuie să profite de existenţa vaccinurilor şi să nu mai aştepte. Există sute de doze de vaccin Astra Zeneca pe care mulţi le evită. Deşi ultimele studii din Marea Britanie au arătat că acest vaccin este la fel de eficient ca şi Pfizer. Indiferent de vaccin, sibienii trebuie să meargă la vaccinare. Doar aşa putem ieşi din criza pandemică, criză care provoacă şi una economică.

Credem că judeţul Sibiu poate deveni un simbol al mobilizării la vaccinare pentru toată România. Aşa cum am fost Capitală Culturală Europeană, Capitala Bunelor Maniere sau Capitala Gastronomică Europeană, acum putem deveni Capitala Vaccinării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor