spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Amenzi usturătoare la Turnu Roşu. Controalele continuă

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a publicat în exclusivitate în 7 aprilie un articol de presă în care se arăta că în braţul vechi al râului Olt din localitate se fac excavări. Conform consilierilor locali USR-Plus din localitate, acestea nu erau autorizate. După 3 zile, am mai publicat un articol în care prezentam punctul de vedere al viceprimarului comunei, care susţinea că există aprobare pentru lucrări de amenajare a unei zone de agrement acolo. În realitate era vorba de aprobarea unei idei, nicidecum de un proiect cu avize şi autorizaţii, cum am arătat la vremea respectivă.

În aceeaşi perioadă consilierii locali USR-Plus au sesizat Garda de Mediu. Doar că instituţia s-a spălat rapid pe mâini şi a pasat problema la Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu (SGA Sibiu). O altă sesizare, privind protecţia peştilor în perioada de prohibiţie în zona respectivă a venit de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sibiu.

Conducerea SGA Sibiu a confirmat pentru Sibiu Independent că au fost în control la faţa locului în 12 aprilie, adică luni de dimineaţă, după apariţia celui de-al doilea articol în ziarul nostru. Insectorii de la Apele Române au constata că firma angajată de Primăria Turnu Roşu, Malidcom Srl a făcut „lucrări de săpătură, respectiv s-au efectuat sondaje în braţul mort al râului Olt, comuna Turnu Roşu. De asemenea s-a realizat un drum de exploatare în lungime de aproximativ 6-8 metri în albia minoră a braţului mort pentru a se putea realiza sondajele”.

Inspectorii au decis că lucrările NU pot să continue, până nu se obţin avize de gospodărire a apelor. Şi au aplicat o amendă de 35.000 de lei firmei Malidcom Srl care a realizat lucrările.

Cât priveşte lucrările în ape pe perioada prohibiţiei pescuitului, cei de la Apele Române Sibiu s-au rezumat doar să constate că acestea sunt interzise conform legii, fără a preciza ce măsuri s-au luat în acest sens.

Prefectul Mircea Creţu a cerut în şedinţa de Colegiu Prefectural din 27 aprilie ca inspectorii de la Garda de Mediu şi Apele Române Sibiu să controleze zona din nou, în urma sesizărilor că lucrările continuă şi după controlul din 12 aprilie executat de inspectorii SGA Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară