18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Iohannis anunță data când renunțăm la mască

Știri din Județ

Președintele României, Klaus Ionannis a anunțat în această seară data la care o serie de restricții „devin istorie”. Cea mai importantă este renunțarea la obligativitatea purtătii măștii de protecție în exterior.

Astfel, din 15 mai, se ridică restricțiile de circulație pe timp de noapte, programul magazinelor va reveni la normal iar purtarea măștii în exterior nu mai este obligatorie. Veste bună și pentru restaurante, fiind posibilă organizarea de nunți, botezuri și mese festive, însă cu anumite restricții: maximum 70 de persoane, iar în interior cu 50. Se elimină aceste limitări dacă toți participanții sunt vaccinați.

„Astfel, din 15 mai, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în exterior, excepție făcând piețele, târgurile, stațiile de transport public. Masca va trebui însă purtată în continuare în interior. Tot din acest weekend, se elimină restricțiile de circulație noaptea, iar programul magazinelor va reveni la normal. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, în limita a 25% din locuri ocupate. De la 1 iunie, va crește și capacitatea de cazare, precum și cea de servire în restaurante. Nunți, botezuri, mese festive vor putea fi organizate în aer liber, începând cu 1 iunie, cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu 50. Se elimină aceste limitări dacă toți participanții sunt vaccinați, același lucru fiind valabil și în cazul sălilor de sport. În privința școlilor, se aplică în continuare scenariile de până acum, bazate pe rata de incidență, fiind foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală. Dacă vrem să ieșim din pandemie, dacă ne dorim să ne reluăm toate activitățile, trebuie să ne vaccinăm!” a declarat Klaus Iohannis, Președintele României

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc