5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO: Copil trimis de părinți să arunce gunoiul în albia Râului Avrig

Știri din Județ

O patrulă a Poliției Locale a surprins, astăzi, în flagrant, un minor de 14 ani, din Avrig, în timp ce arunca , în albia Râului Avrig, moloz și alte resturi de materiale de construcții, provenite din gospodăria proprie. Potrivit declarațiilor sale, minorul a fost trimis să arunce gunoiul, chiar de către părinții săi.

Folosirea minorilor pentru a scăpa de deșeurile nedorite din gospodării, aruncându-le pe domeniul public, tinde să devină o problemă la nivel local. Numai de la începutul acestei luni, din cele 11 persoane identificate ca autori ai unor astfel de fapte, cinci au fost copii, cu vârste între 13 – 16 ani.

fb img
fb img
fb img
fb img
fb img


Cel mai probabil, adulții se gândesc, în mod eronat, că minorii nu vor fi sancționați și că nu vor suporta consecințele legale. În toate situațiile în care autorii contravențiilor au fost minori, polițiștii locali s-au îndreptat, însă, împotriva părinților, amendându-i nu o dată, ci de două ori, atât pentru aruncarea/ depozitarea gunoiului în locuri neautorizate, cât și pentru nesupravegherea minorilor. În total, asta înseamnă amenzi de până la 2500 de lei / persoană.

Minorul surprins, astăzi, în timp ce arunca molozul pe Strada Râului a fost observat de unul din echipajele Poliției Locale, care patrulează zilnic în zonele vulnerabile din UAT Avrig.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș