spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță – raportul său de activitate la finalul celui de-al doilea an de mandat (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a lansat astăzi, 26 mai 2021, raportul de activitate privind cel de-al doilea an al mandatului său: „Așa cum v-am obișnuit, la fiecare sfârșit de an de mandat fac un exercițiu real de transparență și vă prezint în detaliu cele mai importante subiecte pe care lucrez în Parlamentul European”.

Nicu Ștefănuță detaliază în raportul său de activitate ce a făcut concret din poziția de membru în Comisia pentru Bugete și în Comisia de Mediu și Sănătate Publică ale Parlamentului European: „Anul acesta a fost despre pandemia de COVID-19. De-a lungul anului, am direcționat toate armele noastre înspre a face viața oamenilor mai bună – de la accesul la echipamente medicale, la vaccinuri, la relaxare și libertăți. Am văzut oportunitate în criză și am contribuit la zidirea unei adevărate și solide politici europene de sănătate, care nu exista înainte”.

Ca raportor din partea grupului Renew Europe, Nicu Ștefănuță a contribuit la crearea de rezerve europene de echipamente de intervenție, de medicamente și echipament medical de protecție, asigurarea unui răspuns european colectiv, direct și rapid în caz de dezastre.

„În plină criză sanitară, muncitorii români din industria prelucrătoare de carne și din agricultură din Germania se aflau în nefasta situație de a nu a avea condiții de muncă suficient de sigure pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus”. Nicu Ștefănuță a inițiat demersuri pe lângă Comisia Europeană, autoritățile germane, diplomația română din Germania și chiar și pe lângă patronii de abatoare din Germania pentru a solicita implementarea măsurilor obligatorii de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea unor condiții de muncă în siguranță.

„Sănătatea cetățenilor europeni este strict legată de sănătatea planetei noastre. Asta înseamnă ape mai curate, aer nepoluat, plastic mai puțin în oceane, păduri și animale protejate și alimente naturale. Planeta pe care trăim acum nu e doar a noastră, e ce vom lăsa moștenire copiilor și nepoților noștri”. Din poziția de membru în Comisia ENVI, Nicu Ștefănuță a făcut propuneri pentru un cadru juridic al UE pentru stoparea și inversarea defrișărilor la nivel mondial. De asemenea, contribuie la strategia pentru biodiversitate și zonele protejate și luptă pentru protejarea pădurilor seculare din Europa.

„Politicile de sănătate, de mediu, cele educaționale sau de luptă pentru statul de drept nu pot deveni realitate fără bani suficienți. Anul acesta, în Comisia pentru Bugete, am luptat pentru triplarea bugetului programului de sănătate, EU4Health, de la 1,7 miliarde de euro la 5,1 miliarde de euro, și pentru dublarea bugetului alocat pentru România prin Fondul de Tranziție Justă – prin care România va primi 1,9 miliarde de euro pentru regiunile dependente de cărbune, precum Gorj și Hunedoara”, declară Nicu Ștefănuță.

În Comisia pentru Afaceri Externe, Nicu Ștefănuță a contribuit la creșterea bugetului pentru apărarea europeană, iar în calitate de vicepreședinte al Delegației pentru Relația cu SUA, continuă să susțină demersul cu privire la renunțarea vizelor de SUA pentru România.

Raportul de activitate al europarlamentarului Nicu Ștefănuță este însoțit și de un raport de transparență financiară, ambele fiind disponibile aici: https://stefanuta.ro/raportActivitate2/. Prezentarea video a celui de-al doilea an de mandat este disponibilă aici: https://www.youtube.com/watch?v=yeyVh96NDnU.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri