spot_img
9.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Au început lucrările de extindere a Urgenței de la Spitalul Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În mai puțin de un an, sibienii vor avea parte de servicii medicale de urgență mult mai bune și mai performante în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

Clădirea se va mări cu 300 mp la parter și cu un etaj tehnic de 51 mp, extindere care va asigura un flux medical corespunzător cerințelor actuale de calitate. În plus, sibienii care trebuie investigați cu ajutorul computerului tomograf nu vor mai fi plimbați cu targa sau în căruciorul cu rotile până la aparatul din Secția Radiologie a spitalului, situată în clădirea Maternității, ci vor avea parte de această investigație chiar în Urgență, care va fi dotată cu un CT performant. Astfel, va scădea mult timpul necesar pentru investigare, diagnosticare și tratament.



Consiliul Județean Sibiu anunță că a fost emis în data de 20 mai 2021 ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție care se realizează în cadrul proiectului ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.



Constructorul are la dispoziție 11 luni pentru finalizarea lucrărilor (sfârșitul lunii aprilie 2022), în condițiile în care graficul de lucrări nu va fi afectat de un nou val pandemic.



Printre principalele lucrări care vor fi efectuate se numără: realizarea un spațiu de tip garaj pentru salvare, în imediata apropiere a accesului principal în unitate; amenajarea de alei carosabile pentru ambulanță, alei pietonale, parcări și spații verzi; realizarea/reabilitarea grupurilor sanitare pentru medici, pacienți și pentru sala de așteptare, dar și a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea registraturii UPU. De asemenea, va fi amenajată o cameră pentru pacienții decedați, o cameră de decontaminare, o boxă pentru colectarea deșeurilor și igienizarea tărgilor, precum și un spațiu generos pentru computerul tomograf, cameră tehnică computer tomograf, cameră de comandă și cameră de resuscitare. În cadrul proiectului se vor achiziționa și echipamente pentru instalațiile de ventilație.

Avem în prezent patru șantiere deschise la Spitalul Județean: Neurologia, Radiologia, Dermato-venerologia și, iată, de câteva zile și Urgența. Ne dorim ca și prin această investiție începută la UPU să oferim sibienilor un acces ușor, în condiții confortabile, la serviciile medicale de urgență, pentru care adresabilitatea este una foarte mare. Totodată, prin dotarea Urgenței cu un CT performant, se va reuși o diagnosticare rapidă și o reducere a timpului petrecut de un pacient la Urgență. În scurt timp, vom demara o altă investiție la Spitalul nou (Maternitate) în vederea reabilitării termice a clădirii, care, la fel, va fi finanțată din fondurile europene pe care le-am atras cu echipa din Consiliul Județean Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare, execuție și dotări) nr.2646/18.02.2020 a fost încheiat cu Asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, PRO HART GROUP și ALLBIZZ SRL, reprezentată prin lider de asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, iar valoarea lui se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA, din care suma plătită pentru computerul tomograf este de 1.428.000 lei cu TVA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor