3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Raluca Turcan: „Reprezentanții cultelor din Sibiu, au propus soluții cu posibil impact în accelerarea procesului de vaccinare”

Știri din Județ

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL, a avut sâmbăta, 12 iunie 2021, o întâlnire cu reprezentanții principalelor culte din Sibiu, recunoscute la nivel național. Scopul întâlnirii a fost încurajarea demarării unui parteneriat de încredere cu mediul religios, care să ajute la depășirea crizei sanitare pe care o traversăm. Reprezentanții cultelor s-au arătat interesați de susținerea acestui demers și au propus câteva soluții cu posibil impact în accelerarea procesului de vaccinare:


-caravane la nivel rural
-pliante informative
-puterea exemplului
-implicarea mult mai activă a medicilor de familie

Dacă la nivel de orașe situația este foarte bună – 89,35%, nu același lucru se întâmplă în mediul rural unde s-a atins un procent de doar 19,65%. La nivelul județului Sibiu, avem o rată de vaccinare de 53% și
ocupăm locul 3 la nivel național” – a declarat Raluca Turcan

De la debutul campaniei de vaccinare (31.12.2020) și până în prezent, în județul Sibiu s-au administrat 219.277 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, acestea fiind defalcate astfel:
– prima doză – 117.224
– a doua doză – 102.053

Raluca Turcan a anunțat pe pagina sa de Facebook că „medicii de familie trebuie să aibă un rol mult mai activ in informarea corectă și competentă pacienților. În județul Sibiu, au demarat activitatea de vaccinare 78 de medici de familie, fiind imunizate 3.272 de persoane.

Sibiul a fost primul județ din țară care a început vaccinarea persoanelor fără adăpost și a pacienților instituționalizați în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. De asemenea, au fost organizate, în colaborare cu autoritățile locale, maratoane la Filarmonica de Stat – Sala Thalia, Muzeul Național Brukenthal și muzeul Astra”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș