spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Guvernul lovește medicii de familie: Le reduce veniturile cu 50%

Știri din Județ

Publicitate

Situația incredibilă la început de an 2024. După măsurile fiscale de la finele anului trecut prin care se măresc impozitele la IMM si PFA, care afectează medicii de familie, CNAS a publicat noile valori pentru acest ale punctelor în baza cărora se fac deconturile serviciilor: le-au tăiat cu 30%. Cumulat cu inflația și mărirea impozitelor decisă prin alt act normativ, medicii de familie se văd cu veniturile tăiate la jumătate în acest an.


Medicii de familie din județul Sibiu ne-au sesizat apariția deciziei Casei Naționale de Asigurări de Sănătate privind valoarea punctelor după care se fac plățile serviciilor prestate de aceștia. Decizia, aflată în transparență decizională, afectează și alți furnizori de servicii medicale ambulatorii.

„CNAS a calculat valoarea punctelor per capita și pe serviciu în asistența medicală primară și valoarea punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate, ținând cont de sumele alocate pentru fiecare domeniu de asistență medicală prin Legea bugetului de stat pe anul 2024.

Astfel, au rezultat următoarele valori:

  • Pentru punctul per capita : 7,7 lei;
  • Pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală primară: 6,2 lei;
  • Pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală ambulatorie de specialitate: 3,3 lei.”

Medicii de familie sunt astfel loviți simultan de trei ori. Odată prin reducerea cu 30% a valorii punctelor, apoi prin inflație și, nu în ultimul rând, prin noua ordonanță fiscală care mărește impozitele și scade valorile impozabile la firme. Cumulate, cele trei, duc veniturile medicilor de familie la 50% anul acesta din valoarea acelorași servicii prestate anul trecut.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă