Începe construcția creșei noi din cartierul Ștrand

Lângă școala nr. 1 de pe str. Hațegului, acolo unde am deschis și o grădiniță nouă, vom construi o creșă cu capacitatea de 105 locuri. Lucrările vor începe imediat pentru ca în termen de un an sibienii să aibă la dispoziție și aceste locuri pentru copii. Valoarea investiției se ridică la 5,58 milioane de lei, finanțare atrasă de Primăria Sibiu din fonduri europene.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul de lucrări s-a semnat astăzi cu asocierea SC Conlan SRL Sibiu & SC Baltur SRL Sibiu după o procedură de achiziție care a fost organizată de 2 ori pentru că nu s-au depus oferte în primă fază. La ultima procedură au fost depuse 6 oferte, fiecare evaluată în parte de comisia de licitație.

Suntem încântați sa avem oportunitatea de a colabora cu Primăria Sibiu în construirea unei instituții de învățământ antepreșcolar. Pentru compania noastră acest proiect reprezintă o prioritate și un sentiment de mândrie că putem contribui într-un domeniu esențial pentru orice comunitate: educația. Din acest motiv vom depune toate eforturile pentru a finaliza construcția la timp și cu o calitate bună.” (Cosmin Vilcu, director general SC CONLAN SRL)

Publicitate


Noua clădire va fi construită cu parter și etaj, suprafața desfășurată fiind de 1.600 de mp. Pe aceasta vor fi amenajate 7 săli de grupă, grupuri sanitare, un cabinet medical, spații de depozitare, o sală multifuncțională pentru servirea mesei și diverse activități comune, bucătăria și spălătoria, un spațiu pentru depozitarea cărucioarelor și un vestiar pentru personal.

Lucrările de construcție vor include amenajarea rețelelor de apă, canalizare, gaz, energie termică și electrică, a instalațiilor de semnalizare la incendiu și cele antiefracție. Clădirea va fi optimizată pentru persoane cu dizabilități prin crearea de rampe de acces pentru cărucioare, grupuri și obiecte sanitare adaptate, pardoseli continue fără praguri și o sonerie specială la intrare prin care se poate solicita asistență. Pentru creșterea eficienței energetice, apa caldă se va produce și prin energia solară de la panourile care vor fi amplasate pe terasă. La parterul clădirii, instalația de încălzire va în pardoseală pentru eficiență și confort, iar iluminatul va fi cu corpuri cu LED, eficiente și mai economice.

Dotarea cu mobilier va fi realizată de Primăria Sibiu după finalizarea construcției acestei creșe care va funcționa cu program prelungit.

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *