„Solidari cu copiii singuri acasă!” – noul proiect implementat de Arhiepiscopia Sibiu

Publicitate

Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu anunță începutul unui nou proiect social-educațional, intitulat „Solidari cu copiii singuri acasă!”, implementat în parteneriat cu Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID).

Proiectul se va desfășura pe durata a 30 de luni, începând cu 1 iunie 2021, va fi susținut din fonduri europene (Programul Operațional Capital Uman), iar ținta lui sunt copiii ai căror părinți sunt plecaţi în străinătate.

Este o realitate cunoscută la nivel general, că acești copii, care sunt lipsiți de sprijinul și afecțiunea parentală, sunt expuși mai multor riscuri, precum: tulburări emoționale, autoizolare, neîncredere în sine, stimă de sine scăzută, alte diverse fobii de natură sufletească. Toți acești factori determină schimbări de comportament, depresii, pierderea interesului pentru activitățile școlare, în multe cazuri chiar abandon școlar. Absența unui părinte sau a ambilor părinți la vârste fragede lasă urme și răni adânci în viața sufletească a copiilor. Sunt multiple cazuri în care copii cu vârste de 13-14 ani sunt „responsabilizați” de către părinți să se îngrijească singuri, sa aibă grijă de gospodărie, fără sprijin din partea unui adult, rudă sau vecin.

Foto: Viorel Ciuna

CITEȘTE AICI STIREA COMPLETĂ

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *