10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Nepoata împăratului Carol I la Sibiu

Știri din Județ

Primarul Astrid Fodor a primit vineri vizita Arhiducesei Gabriela von Habsburg, nepoata împăratului Carol I, ultimul împărat al Austriei și fiica lui Otto von Habsburg, ultimul prinț al coroanei austriece. Cunoscut și apreciat artist plastic, Arhiducesa se află în Sibiu cu ocazia expoziției pe care o organizează împreună cu Kunsthaus 7B Cisnădioara. „Arhiducesa Gabriela von Habsburg vizitează pentru prima dată Sibiul și este foarte încântată de oraș, de locuri, de atmosferă și de oamenii calzi pe care i-a întâlnit. Pentru că mi-a povestit că în fiecare an alege împreună cu familia extinsă să viziteze și să cunoască o locație deosebită, am transmis Arhiducesei invitația de a cunoaște Sibiul într-o viitoare călătorie și i-am sugerat să aleagă ca moment perioada în care se desfășoară în Sibiu Festivalul Internațional de Teatru, pentru a simți ambianța unică pe care o creează acest eveniment.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Arhiducesa va vernisa duminică, 20 iunie la ora 16 în Cisnădioara expoziţia personală de artă plastică la Galeria Kunsthaus 7B sub titlul „Spațiu între – In between”: La vernisaj şi-au anunţat prezenţa şi reprezentanți ai familiilor regale europene din Germania, Elveția, Cehia, Italia, Austria și Ungaria. Familia Regală a României va fi reprezentată prin Alteța Sa, Principesa Sofia a României.

Expoziția prezintă peste 20 de sculpturi și monumente în aer liber, precum și litografii cu titlul „Spațiu între – In between”.

În vârstă de 64 de ani, Gabriela von Habsburg s-a născut în Luxemburg și a studiat filozofia la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen și, tot aici, artele, sub îndrumarea profesorilor Robert Jacobsen și Eduardo Paolozzi.

Între 2001 și 2005 a fost profesoară de arte la Academia din Tbilisi, Georgia, și la Academia din Neuburg, Germania. În această perioadă a primit cetățenia georgiană, iar din 2009 până în 2013 a fost amabasadoarea Georgiei în Germania.

Expoziția arhiducesei Gabriela von Habsburg va fi deschisă pentru public din 20 iunie până în 5 septembrie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri