Mediaș: Eveniment dedicat aniversării a 40 de ani de la zborul în spațiul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu

Eveniment aniversar „40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, Dumitru-Dorin Prunariu“

Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 și Muzeul Național al Aviației Române, Secția „Hermann Oberth” Mediaș organizează în data de 25 iunie 2021, cu începere de la ora 11:00, un eveniment deosebit, dedicat aniversării a 40 de ani de la zborul în spațiul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu.

PublicitateEvenimentul se va desfășura la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, iar invitatul special este domnul general-locotenet (r) Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român participant în anul 1981 la misiunea Soiuz-40, din cadrul programului internațional de cercetări spațiale „Intercosmos”.

Manifestarea va debuta cu salutul Forțelor Aeriene Române, de la Baza 71 Aeriană „Gen. Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, prezentă cu escadrile de elicoptere și avioane militare, care vor survola spațiul aerian al municipiului Mediaș.

Evenimentul va cuprinde alocuțiuni privind aniversarea celor 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, dar și despre istoria cosmonauticii, cu participarea ofițerilor de rang superior aflați la comanda unor unități militare de prestigiu din cadrul Armatei Române, dar și ai reprezentanților autorităților publice locale și naționale.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *