spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Cristian Roman a primit Crucea Șaguniană, cea mai importantă distincție oferită de Mitropolia Ardealului

Știri din Județ

Publicitate

Cu ocazia praznicului Sfintei Treimi, hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu, ÎPS Mitropolit Laurenţiu a oferit distincţia „Crucea şaguniană pentru laici” domnului Vasile Cristian Roman, Secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și manager al Spitalului de Pneumoftiziologie în perioada 2017-2021, au scris reprezentații Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu pe pagina de Facebook.

Publicitate



Cristian Roman i-a mulţumit ierarhului pentru acest moment special şi pentru ajutorul acordat anul trecut de Arhiepiscopia Sibiului către Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu prin achiziţionarea unei staţii de oxigen în valoare de 80.000 de euro, ce a contribuit la salvarea vieților pacienților internați cu COVID-19.

UN CADOU NEPREȚUIT: ‘CRUCEA ȘAGUNIANĂ’, cea mai importantă distincție a Mitropoliei Ardealului Îi MULȚUMESC Î.P.S. LAURENȚIU STREZA pentru onoarea și imensa bucurie pe care mi le-a prilejuit astăzi, de Sfânta Treime, când am sărbătorit cu toții hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu.
Nb: Consider înalta distincție primită ca fiind un DAR DE SUFLET primit cu ocazia aniversarii a 44 de ani. ” a scris Cristian Roman ulterior pe facebook.



La praznicul Sfintei Treimi credincioşii din Sibiu au venit la Catedrala mitropolitană din oraş pentru a participa la sărbătoarea hramului. Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de trei arhierei: Înaltpreafinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei şi Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. De asemenea, în soborul slujitor s-au aflat consilieri eparhiali, protopopi, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi alţi slujitori ai sfintelor altare.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Anastasis” al Catedralei episcopale din Deva, dirijat de Paul Kladni, împreună cu membrii Coralei „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.



La final, Părintele Mitropolit a mulţumit ierarhilor, corului din Deva şi tuturor oaspeţilor pentru participarea la hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu. Ierarhul oferit mai apoi distincţii şi premii. Astfel, pe lângă distincția „Crucea Șaguniană pentru laici”, oferită domnului Cristian Roman, ierarhul a înmânat distincţia „Ordinul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” oferită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române părintelui Nicolae Chifăr, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, în semn de apreciere a întregii activităţi didactice şi misionare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu