5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, în luna iulie, două spectacole în premieră pe Scena Digitală

Știri din Județ

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, în luna iulie, două spectacole în premieră pe Scena Digitală: „Conferința iraniană” și „Oscar și Buni Roz”, și spectacolul cadou „Horses in the Sky” / „Caii cerului”, exclusiv pentru abonații platformei. Aceste trei producții se adaugă repertoriului bogat deja existent al Scenei Digitale, toate spectacolele fiind înregistrate în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii și subtitrate în engleză sau în română.



„Conferința iraniană”

Cel mai recent spectacol realizat de Bobi Pricop pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, „Conferința iraniană” ne propune o confruntare pe muchie de cuțit între mai multe personaje care discută statutul Binelui și al Răului în lumea contemporană. Cu ocazia unei conferințe, zece reprezentanți ai „gândirii occidentale” discută situația delicată a unui Orient „spiritual”, însă lipsit de orice formă de toleranță. Bazat pe textul renumitului dramaturg Ivan Vîrîpaev, spectacolul multimedia regizat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, plină de forță și umanitate, care dă șansa tuturor actorilor să exceleze în partituri de o profunzime de excepție. Un spectacol inteligent despre provocările și miracolele vieții de zi cu zi.



„Oscar și Buni Roz”

Creat și interpretat de Diana Fufezan, „Oscar și Buni Roz” este un one-woman-show sensibil despre frumusețea și fragilitatea vieții. Inspirat de textul lui Eric-Emmanuel Schmitt, spectacolul ne spune povestea unui băiat confruntat cu o boală incurabilă, alături de o persoană care, asemenea unui înger păzitor, îi călăuzește pașii înspre confruntarea cu momentul final. Dar cei care vor avea, cu adevărat, o revelație la finalul acestei călătorii inițiatice sunt, de fapt, adulții. Un spectacol despre speranță și despre momentele de impas în care putem descoperi mereu un fragment de frumusețe pură.



„Horses in the Sky”/ „Caii cerului”

Luna iulie aduce pe Scena Digitală, exclusiv pentru abonații săi, un spectacol coregrafic al renumitei companii israeliene Kibbutz Contemporary Dance: „Horses in the Sky” / „Caii cerului”.
Spectacolul „Caii cerului” propune o experiență senzorială profundă, aproape eterică, într-un spațiu suprarealist clarobscur populat de șaisprezece dansatori. Produs și creat în Israel pentru a sărbători Ziua Internațională a Dansului, „Caii cerului”, de Kibbutz Contemporary Dance Company, este rezultatul unei cooperări între Teatrul de Dans din Lublin și Centrul pentru Întâlnirea Culturilor din Lublin. Fondată în 1973, Kibbutz Contemporary Dance Company (KCDC), una dintre companiile de dans de top din lume, este condusă la ora actuală de directorul artistic Rami Be’er, al cărui stil coregrafic unic a devenit un adevărat brand atât în Israel, cât și în străinătate.
Acest spectacol oferit abonaților Scenei Digitale este un cadou care anunță prezența fizică a companiei Kibbutz Contemporary Dance în cadrul ediției FITS 2021.



Despre Scena Digitală

Lansată în iulie 2020, platforma Scena Digitală aduce în acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Platforma integrată video-on-demand poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual.


Cei interesați de ofertele Scenei Digitale pot achiziționa bilete individuale, la prețul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament în variantă lunară, la prețul de 49 lei, varianta de trei luni, la prețul de 99 lei, de șase luni, la prețul de 199 lei și de 12 luni la 329 lei.
Abonații Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, câte un spectacol gratuit din repertoriul internațional. Fiecare dintre aceste spectacole va fi disponibil doar pe perioada lunii în curs. Astfel, spectatorii care optează pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmări, pe lângă toată oferta disponibilă a Scenei Digitale, un spectacol gratuit în plus. În același mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmări trei spectacole gratuite, cei care optează pentru un abonament de șase luni – șase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.


Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente!
Detalii despre bilete și abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.
Platforma digitală de teatru-film a TNRS a fost distinsă anul acesta cu premiul special UNITER.



Pentru informații suplimentare:

Roxana Marin
tel. +40 745 020 957 / roxana.marin@sibfest.ro

Sorana Maier
tel. +40 747045403 / sorana.maier@sibfest.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș