18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Academia Mircia Dumitrescu – în premieră la Sibiu într-o inedită expoziție

Știri din Județ

Vineri, 9 iulie 2021, de la orele 13:00, în grădina Palatului Brukenthal din Piaţa Mare nr. 4, va avea loc vernisajul expoziţiei MIRCIA DUMITRESCU, TEHNICI ÎN DIALOG, SCULPTURĂ, GRAVURĂ, PICTURĂ, ce se va desfăşura în Sala Multimedia, Casa Albastră, Piața Mare, nr. 5 în perioada 9.07. – 1.08.2021.



Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță

Parteneri: Academia Română, Muzeul Național al Literaturii Române

Sponsori: Şerban și Asociații, Societate civilă de avocați, Hotel Ramada Sibiu

Artistul și academicianul Mircia Dumitrescu poposește la Sibiu în cadrul unei expoziții dedicate împlinirii a 80 de ani. Expoziția de la Muzeul Național Brukenthal face parte dintr-o serie amplă de expoziții Mircia Dumitrescu ce au avut loc la Muzeul Național Cotroceni, Biblioteca Academiei Române, iar în toamnă va fi organizată la Muzeul Național de Artă al României.
Eveniment major în lumea artelor vizuale, expoziţia reuneşte lucrări de grafică, sculptură şi pictură, unele dintre acestea expuse în premieră pentru public.
Pe simeză se vor regăsi sculpturi desenate în lemn cu drujba şi dalta, pe care autorul le numeşte gravuri spaţiale, sculpturi de bronz, lucrări de grafică de mari dimensiuni și lucrări de pictură. Expoziția de la Sibiu este dedicată profesorului Eugen Schileru și poetului Nichita Stănescu.
,,Arta e foarte mare, dar lucrarea e personală. Ca artist, eşti martor al lumii tale, al sentimentelor şi al experienţelor pe care le transpui în lucrare. Eşti un creuzet în care, dacă eşti corect cu tine, tu trebuie să îţi răspunzi la problemele ce trec prin mintea şi sufletul tău. În momentul acela, se naşte şi lucrarea. Nu ştii dacă e bună decât în momentul în care tu crezi că ai răspuns, prin intermediul ei, unor probleme, unor nelinişti”, mărturisea Mircia Dumitrescu în cadrul proiectului „Portret de artist”, lansat de Muzeul Naţional Cotroceni în anul 2020.
Mircia Dumitrescu este grafician, pictor şi sculptor, doctor în Arte Vizuale, profesor universitar, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, membru corespondent al Academiei Române, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler la categoriile Arte Vizuale şi Literatură.
Mircia Dumitrescu este cel care a coordonat editarea in 36 de volume a manuscriselor eminesciene din colecția Academiei Române.
Prezent la eveniment, acad. Mircia Dumitrescu va prezenta și a treilea număr al albumului dedicat gravurii, picturii și sculpturii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri