Proiect-pilot la Sibiu. Persoanele infectate cu virusul COVID-19 vor fi detectate cu ajutorul echipei canine, anunță CNSU

Publicitate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, printr-o hotărâre, derularea unui proiect-pilot la Aeroportul din Sibiu pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu ajutorul echipe canine ale Poliţiei Române.

Prin Hotărârea CNSU nr.46 s-a decis derularea unui proiect-pilot pe o perioadă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu„, prevede Hotărârea CNSU.

Publicitate

Sursa: Agerpres

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *