3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Întâlnirea primarilor din zona municipiului Sibiu. Tema abordată: constituirea zonei metropolitane

Știri din Județ

Luni, 3 aprilie, la Primăria Sibiu a avut loc o întâlnire a primarilor din zona municipiului Sibiu cu privire la constituirea zonei metropolitane care se va forma în jurul municipiului reședință de județ. Alături de primarul municipiului Sibiu, la ședință au fost invitați să participe 22 de primari din localități din coroana 1 și 2 a municipiului, conform prevederilor Legii 246/2022. Au participat 18 primari ai următoarelor localități: Municipiul Sibiu, orașele Avrig și Ocna Sibiului și comunele Apoldu de Jos, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică și Vurpăr, iar orașul Cisnădie a confirmat participarea prin administrator public. Din motive obiective, primarul orașului Săliște nu a participat fizic la ședință, dar a transmis în scris opțiunea de a face parte din membrii fondatori ai viitoarei zone metropolitane Sibiu.

Prezidată de primarul Astrid Fodor și cu participarea domnului Adrian Bibu, consilier local al municipiului Sibiu și a administratorului public Ioana Leca, în ședință primarii prezenți au fost invitați să își exprime opțiunea cu privire la aderarea la viitoarea zonă metropolitană, toți participanții exprimându-și acordul.

S-a discutat și denumirea viitoarei zone metropolitane, primarii fiind de acord cu propunerea ca aceasta să se numească: ADI POL DEZVOLTARE SIBIU.

O temă a fost stabilirea sediului Asociației, așteptându-se propuneri în acest sens din partea reprezentanților localităților menționate. S-a convenit și asupra constituirii patrimoniului inițial al acesteia de către fiecare UAT. De asemenea, primarii prezenți au fost invitați să își exprime eventuale obiecțiuni pe tema Statutului Asociației, al cărui draft le-a fost deja comunicat pentru analiză.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș