spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: 123 km/h – STOP! Permisul rămâne la noi! Ample controale în intersecția în care au murit patru persoane

Știri din Județ

Publicitate

Zeci de șoferi au fost opriți în această dimineață de către polițiștii rutieri ce erau poziționați cu aparatele radar în intersecția Calea Șurii Mici cu DN 7H.

Cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar a fost de 123 km/h, pe un sector de drum cu viteză maximă admisă de 50 km/h. Celelalte abateri rutiere au avut valori cuprinse între 65 și 93 de km/h, șoferii scăpând doar cu amenzi.

Acțiunea organizată de Serviciul Rutier Sibiu vine în urma multiplelor accidente grave produse în ultima perioadă, pe drumurile județului Sibiu. În intersecția amintită, acum o săptămână de zile, patru persoane și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier.

De la începutul anului și până în prezent, în județul Sibiu s-au produs 60 de accidente grave, soldate cu decesul a 23 de persoane și rănirea gravă a altor 51. Principalele cauze sunt: viteza excesivă, neacordarea de prioritate pietonilor sau mașinilor, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au controlat 135 de autovehicule și au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, cu amenzi în valoare totală de 10.280 de lei. Dintre acestea, 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în patru situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. 

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță (3 sancțiuni), pentru defecțiuni tehnice (3 sancțiuni)  iar 28 de sancțiuni pentru nerespectarea altor reguli rutiere.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului