spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

EXCLUSIV: Eram, soţul Andreei Esca, suspectat de unii consilieri locali din Porumbacu de construire ilegală

Știri din Județ

Cererea trimisă de Alexandre Eram, om de afaceri şi soţul Andreei Esca, către Consiliul Local Porumbacu a stârnit apele politice în localitate. Eram cere consilierilor să îi vândă sau să îi închirieze 2.500 de mp „aflaţi în incinta proprietăţii” sale din satul Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu. Cererea a stârnit reacţia unor consilieri, nedumeriţi de faptul că Eram deţine în împrejmuirea proprietăţii 2.500 de mp care de fapt sunt domeniu public. Mai mult un consilier a afirmat că a fost la faţa locului şi pe terenul cu pricina există deja o construcţie. Astfel de construcţii private pe domeniul public sunt ilegale, dar situaţii similare există în multe comune din ţară.

Primarul comunei Porumbacu, Georgeta Posa a informat consilierii că ea doreşte să investigheze situaţia cadastrală din acte a terenului, dar şi la faţa locului, iar la următoarea şedinţă de consiliu local va informa despre situaţia reală. Totuşi Posa s-a ferit să vorbească despre construcţia ilegală de pe respectivul teren şi a spus doar că dacă este o construcţie va cere consilierilor o soluţie pentru vânzarea sau închirierea terenului respectiv. Altfel spus, primarul a anunţat în şedinţă publică dispoziţia de a închide ochii la construcţia posibil ilegală pe terenul statului.

După mai multe minute de lămuriri, consilierii au decis să amâne cererea lui Alexandre Eram pentru închirierea sau vânzarea terenului de 2.500 mp până primarul Posa Georgeta va lămuri situaţia juridică şi de facto din teren.

Potrivit unul consilier local, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, terenul în cauză este situat în incinta unde Eram şi Esca au mai multe case tradiţionale pe care le închiriază turiştilor.

FOTO: O parte din casele familiei Eram-Esca de la Porumbacu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș