25.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu intră pe o poziție onorantă în prestigiosul clasament Times Higher Education

Știri din Județ

Times Higher Education (THE) a dat publicității ieri clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2022, în care au fost incluse 1662 de universități din întreaga lume. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a aplicat pentru prima dată, în acest an, la acest prestigios clasament internațional, obținând un onorant loc 1201+ la nivel mondial și locul 4 la nivel național. Performanța ULBS este cu atât mai notabilă cu cât au fost numeroase alte universități (inclusiv din România) care au mai aplicat, dar nu au îndeplinit standardele de excelență pentru a fi incluse în clasament.

Criteriile pe baza cărora este decisă ierarhizarea unei universități în THE World University Rankings acoperă activitatea didactică (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul cercetării cuantificat prin citări (30%), veniturile atrase din mediul de afaceri (2,5%) și gradul de internaționalizare (7,5%).

Ca și clasarea în rankingul QS World University Rankings 2022, publicată acum câteva luni, includerea ULBS în Times Higher Education World University Rankings 2022 confirmă faptul că universitatea noastră se află în ultima vreme pe un puternic trend ascendent, fiind extrem de competitivă la nivel național și afirmându-se tot mai mult și la nivel internațional. Le mulțumesc tuturor colegilor mei din universitate, fără aportul cărora aceste performanțe nu ar fi fost posibile, dar mi-aș permite să le reamintesc faptul că includerea în aceste topuri internaționale prestigioase ne obligă la creșterea continuă a calității, la toate nivelurile și în toate domeniile” a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS.

Sursa: ulbsibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri