4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Târgul Olarilor a redat atmosfera de odinioară. Peste o sută de meșteri și-au etalat creațiile

Știri din Județ

Târgul Olarilor, cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan și-a deschis sâmbăta acesta porțile pentru sibieni și nu numai. Ediţia cu numărul 55 din acest an a recreat atmosfera de târg specifică Pieței Mari de odinioară. Măsurile de protecție recomandate de autorități au fost întocmai respectate în conformitate cu normele legislative privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Olari seniori, adulţi, tineri, dar şi copii care acum deprind arta olăritului, s-au reunit în Piaţa Mare a oraşului Sibiu. Încă de la ora 09:00, peste o sută de meşteri din renumitele centre de olărit din ţară – Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi, Braniştea, Vădastra, Baia Mare etc. – și-au etalat creaţiile, dând posibilitatea localnicilor şi turiştilor să admire şi să cumpere oale, ulcele, vase decorative, farfurii şi căni, toate realizate de olari.

„Autoarea lucrărilor este fetița mea, Pleșa Mihaela. Acestea sunt lucrate cu blazuri fără plumb, cât de cât, în mod tradițional. Este la început de drum, la 14 ani, doar atât a putut să facă. Eu sunt foarte mulțumită de ea” a declarat proprietara unui stand din Piața Mare

„Avem aici un atelier de olărit și facem demonstrații pentru copii și adulți. Arta olăritului este foarte grea însă pentru cei născuți în familii de olari, totul este mult, mult mai ușor. Ne naștem cu arta olăritului!”
a declarat un meștru olar.

Demonstrațiile interactive la roata olarului de astăzi, au completat atmosfera specifică târgului, dând prilejul publicului să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas și să se bucure de întâlnirea cu ritmuri tradiționale.

Sute de persoane s-au plimbat printre standurile instalate în Piața Mare din Sibiu, cumpărând diverse obiecte artizanale, arătându-se extrem de mulțumiți de oferta târgului, dar și de măiestria cu care au fost realizate obiectele. Pentru cei care nu au apucat să viziteze, o pot face și mâine, 5 septembrie 2021, între orele 9.00-21.00.

IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri