spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul Astra Film invită publicul cinefil să participe la proiecțiile și evenimentele festivalului folosind bicicleta

Știri din Județ

Publicitate


Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Astra Film sta sub semnul unei tematici cât se poate de relevante pentru noi toți: alerta de colaps climatic. Astfel, pentru o săptămâna Astra Film Festival (AFF) si Asociatia Urban Bike Revolution (UBR) invita publicul cinefil sa participe la proiecțiile și evenimentele festivalului folosind bicicleta, cel mai sustenabil mijloc de deplasare în spațiul urban. In cadrul initiativei Ride-in @AFF spectatorii care pedaleaza spre film sunt rasplatiti pe intreaga durata a festivalului cu reduceri la bilete si abonamente.


Pentru ziua de sâmbătă, 11 septembrie începând cu ora 17:00, AFF și UBR propun un tur pe bicicletă prin cartierele Sibiului. Pornind din Piața Mică, turul străbate cartiere și străzi din oraș până în Muzeul Astra unde la ora 19 toți participanții sunt invitați la proiectia unui film.


Ne-am bucurat să oferim facilități celor care au venit cu bicicleta la film. E o plimbare plăcută, la capătul căreia poți vedea, doar la Sibiu, proiectate pe ecrane amplasate în locuri incredibil de frumoase, câteva filme remarcabile. Îi așteptăm pe prietenii noștri cu biciclete să vină și-n weekend la evenimentele Astra Film Festival”, Dumitru Budrală, director-fondator Astra Film Festival.


Arta joacă un rol determinant în influnțarea modului în care se dezvoltă o sociatate. Initiativa Ride-In @Astra Film Festival își propune, ca imprenă cu specatorii festivalului, să contribuie cu soluții simple dar de impact la marile provocări legate de mediul inconjurator. Bicicleta reprezintă instrumentul perfect pentru sustenabilitate urbană, oferă mobilitate tuturor categoriilor de varstă și sociale, ajută la reducerea poluării fonice și a aerului, ocupă spațiu public infim și ajută la creștere siguraței în orașe”, Andrei Rusu, fondator Urban Bike Revolution și inițiator al acțiunii.


Acestui tur i se alătură si reprezentanți ai inițiativei „Românii Pedalează” din cadrul proiectului „Climate Heores: Youth voices for sustainable living”, organizat de WWF Romania. Această inițiativă susține dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru deplasarea pe bicicletă și promovează utilizarea acesteia în rândul elevilor și studenților, contribuind astfel la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor