23.1 C
Sibiu
joi, 25 iulie, 2024

Festivalul Internațional Capitala Muzicală, weekendul asta, în Piața Huet din Sibiu

Știri din Județ

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional Capitală Muzicală se va desfășura în perioada 10-12 septembrie în Piața Huet.

Evenimentul reunește la Sibiu peste 150 de participanți, în cadrul unui concurs care oferă tinerilor concurenții șansa să își confirme talentul interpretativ la secțiunile: muzică clasică, folk, muzică populară și muzică pop, vocal sau instrumental.Juriul competiției este prezidat de Horia Moculescu, alături de care sunt invitate și alte personalități ale vieții muzicale românești: soprana Felicia Filip, tenorul Cristian Mihăilescu, compozitorii Mihai Alexandru și Nicolae Caragia, vocal coach-ul „Vocea României” Gabriela Duțescu, , vocal coach-ul „X Factor” Crina Mardare, vocal coach-ul „Next Star” Dana Dorian, artistul Fuego – Paul Surugiu, Radu Nechifor și Sînziana Ștefan, jurnaliștii Ileana Vieru-Radio România „Antena Satelor” și Rodica Tulbure Radio România „Studioul Teritorial Cluj”, compozitoarea Cristina Uruc și Astrid Theodora Muthu- câștigătoarea marelui premiu al ediției a V-a în 2017.

Publicul este invitat să îi asculte pe concurenți, dar și alte recitaluri susținute de câștigătorii ediției 2020, dar și de artiști consacrați: folkista sibiană Raluca Cișmaru, interpreta de muzică populară Sînziana Ștefan, Radu Nechifor & Dream Catcher Band și Fuego – Paul Surugiu.

În afara recitalului, Paul Surugiu va oferi sibienilor și expoziția „Să reaprindem dragostea!” care include picturi realizate de artist în perioada pandemiei, prin intermediul cărora Fundația „Art by FUEGO” va ajuta artiștii ajunși la vârste înaintate, dar și tinerii talentați aflați la început de drum. Lucrările pot fi admirate în sala expozițională a Primăriei Sibiu.

Accesul publicului la evenimentele din cadrul festivalului este liber și se realizează în conformitate cu normele legislative privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Festivalul Internațional Capitală Muzicală este un eveniment organizat de Asociația Positive Life și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2021.

Publicitate

Sursa foto: patrimoniu.sibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou meci de Europa League la Sibiu