23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Sărbătoarea Vinului organizată de Clubul Economic German la Cristian

Știri din Județ

Oamenii de afaceri strâşi în Clubul Economic German Transilvania (DWS) au organizat ieri seară la Cristian Weinfest – Sărbătoarea Vinului. Anul acesta, pentru prima dată, a răspuns invitaţiei şi Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Fodor a subliniat rolul investitorilor germani în dezvoltarea Sibiului. „Administraţiei sibiene i se reproşează uneori, aşa mai direct, mai indirect, că scoatem în evidenţă mediul de afaceri german. Da, îl scoatem în evidenţă, nu că nu am trata la fel toţi investitorii, pentru noi toţi sunt la fel, dar este o vorbă: Dai Cezarului, ce este al Cezarului. Eu am trăit în Sibiu, trăiesc în Sibiu, aici m-am născut şi ştiu cum a fost la sfârşitul anilor 90 când şomajul în Sibiu era pe la 7-8%, când intreprinderile închideau una după alta, bugetul local avea aproape zero lei, şi au venit primii investitori germani. Mă gândesc la deschiderea firmei Continental. care a făcut începutul şi după ea au urmat zeci de alte firme care au creat aici o industrie puternică, au creat locuri de muncă cu salarii decente, la nivelul României din păcate, nu ca în Europa de vest, dar totuşi mai mari decât la alte societăţi şi a început oraşul să se poată dezvolta. În concluzie datorăm foarte mult acestor investitori care au venit şi au pus toate roţile în mişcare” a fost discursul primarului Astrid Fodor la debutul evenimentului onorat de foarte mulţi oameni de afaceri germani şi nu numai.

Au urmat discursurile episcopului Reinhard Guib şi ale reprezentantului FDGR, Gabriel Tischer care a vorbit participanţilor despre degustările de vin şi filosofia vinului. Friedrich Phillippi a vorbit celor prezenţi despre populaţia de berze din Cristina, cea mai mare din Europa şi de eforturile întreprinse în această comună pentru aceste păsări. Au urmat degustări de vinuri.

Evenimentul desfăşurat în curtea bisericii fortificate din Cristian a inclus un concert de orgă în biserică, un spectacol de dans săsesc al grupului de dans din Sebeş. Muzica a fost asigurată de formaţia Trio-Saxones-Plus.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri