spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Copiii și adulții cu dizabilități s-au bucurat de o plimbare la Muzeul Satului, în prima zi din Săptămâna Europeană a Mobilității

Știri din Județ

Publicitate

Voluntarii Echipei Galbene, ai PNL Sibiu au decis să aducă o rază de soare în sufletul a aproximativ 15 copii/adulți, însoțiți de asistenți sociali, de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, Râu Vadului, Prichindelul și Speranța.

Astfel, cu ocazia primei zile din Săptămâna Europeană a Mobilității, copiii și adulții care nu se pot bucura de beneficiile mersului pe jos, datorită unor impedimente locomotorii mai severe sau mai ușoare, au profitat din plin de o plimbare frumoasă prin Muzeul Astra.

La această acțiune a luat parte și Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, un om mereu implicat în zona socialului și ca de fiecare data Raluca Turcan și Daniela Cimpean – Președinta Consiliului Judetean Sibiu

Rezidenții acestor centre sunt persoane care nu au întreţinători legali, posibilităţi materiale de asigurare a întreţinerii, sunt dependenţi de servicii sociale de bază şi necesită servicii specializate de recuperare.

„Am ales pentru ei Muzeul satului, un loc relaxant, ideal pentru a petrece câteva ore la aer curat, departe de grijile zilnice pe care le întâmpină. La finalul plimbării ne-am delectat împreună cu bunătați tradiționale și limonadă.

De asemena au avut parte si de o “călătorie “ mai inedită prin intermediul ochelarilor VR, pentru care îi mulțumim lui Călin Galan. S-a alăturat acțiunii noastre și Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, un om mereu implicat în zona socialului și ca de fiecare data Raluca Turcan și Daniela Cimpean – Președinta Consiliului Judetean Sibiu au fost sufletul acestor acțiuni ale Echipei.



Persoanele cu dizabilităţi pemanante se confruntă cu stigmatizarea şi excluderea socială. Oamenii sunt fiinţe sociale iar interacţiunea este un proces natural de zi cu zi, indiferent de diferenţele dintre noi.

Dacă viața noastră, a tuturor, se desfășoară în căminul nostru, în familie, la domiciliu, în acel loc pe care îl numim acasă., pentru persoanele cu dizabilități acasă este acolo unde le permite situația medicală, familială și socială. Pentru ei ziua începe și se termină în grija asistentului social, în centrele de îngrijire/rezidență. Astfel de acțiuni au scopul de a conștientiza că indiferent de starea în care ne aflăm înțelegerea reciprocă si empatia sunt temelia unei relații sociale reușite.” – a scris Alina Si Sorin Huciu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda