VIDEO-FOTO: Terase pline în centrul Sibiului, în ciuda restricțiilor de astăzi

De astăzi, în municipiul Sibiu s-au aplicat noi restricții în conformitate cu pragul de incidență de peste 3 la mia de locuitori și mai mic de 6 la mie. Deci, conform noilor reguli, toate terasele din municipiul Sibiu trebuiau să-și reducă capacitatea la jumătate.

Publicitate

Însă, acest lucru nu s-a întâmplat! Am fost să documentăm situația la terasele situate în centrul orașului Sibiu și am găsit o mulțime de mese pline și apropiate între ele. La unele mese, chiar și câte 10 persoane, din medii diferite, deci nu putem să luăm în considerare vorba: „e din familie”.

Publicitate

Principalii clienți ai teraselor erau tinerii, fără să poarte masca de protecție până să vină comanda sau să respecte distanțarea socială. Însă, aceștia erau extrem de bucuroși, de parcă pandemia nici nu ar exista. Conform noilor restricții intrate astăzi în vigoare, în municipiul Sibiu doar cei care sunt vaccinați, au fost bolnavi de COVID sau cei ce prezintă un test negativ, au TEORETIC voie să servească mâncare sau băuturi pe tereasele localurilor. Practic, zilele următoare sau după câteva controale costisitoare pentru patroni.

Publicitate

În municipiul Sibiu sunt active 641 de cazuri COVID, incidența fiind astăzi de 3.77 / 1000 de locuitori.

Patronii localurilor se scuză prin faptul că legislația nu este clară, că sunt informați târziu sau că au fost luați prin surprindere. Am fost la două terase și am întrebat dacă ne este cerută dovada vaccinării sau orice alt act, răspunsul venind repede și puțin ezitant: NU.

„Da lăsați-mă cu pandemia asta. Vorbe și iar vorbe, hotărâri peste hotărâri! Ne anunță târziu de tot și ne zic doar scanați și verificați. Ce să verific? Unde, pe ce și ce să scanez? Omul vine, se pune la masă și apoi e greu de ridicat. Acum este prima zi de restricții, cu siguranță în zilele următoare o să mai renunțăm la mese și le luăm de pe terasă.” a declarat un angajat al unei terase din centrul orașului Sibiu

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;” este un fragment din lista lungă de restricții intrate în vigoare astăzi, 27 septembrie 2021

You may also like...

1 Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *