17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Mai multe puncte de vaccinare anti-COVID în municipiul Sibiu

Știri din Județ

În contextul creșterii cererii de vaccinare generată de introducerea celei de-a treia doze de vaccin, Primăria Sibiu ia măsuri pentru eficientizarea și suplimentarea centrelor de vaccinare disponibile în municipiu.

Centrul de vaccinare drive through care funcționează în prezent în parcarea din Piața Teatrului se va transforma din 1 octombrie în centru fix și se va muta în sediul Primăriei Sibiu, de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3.

Decizia este motivată de scăderea temperaturilor exterioare și dorința de a asigura sibienilor și personalului care lucrează în centru condiții corespunzătoare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de vaccinare. Acest centru va avea două fluxuri, fiind deschis de luni până duminică, între orele 08.00 și 20.00.  

Centrul va funcționa, la parterul clădirii, cu intrare de pe aleea dintre Hotel Ramada și Cercul Militar. Persoanele care se deplasează cu mașina pot utiliza parcările publice din zonă: str. Emil Cioran, parcarea din fața și din spatele Centrului Cultural Ioan Besoiu și spațiile de parcare de pe bdul Victoriei, parcarea din Piața Teatrului sau parcarea de pe Cazarma 90.

Persoanele cu dizabilități și cele vârstnice vor avea acces cu mașina până în parcarea din spatele sediului Primăriei, pentru a ajunge mai aproape de intrarea în centrul de vaccinare. 

Precizăm că accesul cetățenilor care doresc să acceseze alte servicii publice care funcționează în clădire se va face exclusiv pe intrarea principală în clădire, de pe bulevardul Victoriei. 

Unul dintre centrele care au funcționat la Redal Expo se va redeschide din 1 octombrie, în aceeași zonă, dar în Cantina Municipiului Sibiu, situată pe Calea Gușteriței nr. 25. În acest centru vor fi amenajate  de asemenea două fluxuri de vaccinare, programul de funcționare fiind de luni până duminică, între orele 08.00 – 20.00. 

Procesul de vaccinare în aceste centre se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, prin prezentarea directă la centru sau programarea prin platforma națională.  

Primăria Sibiu s-a ocupat de organizarea și mobilarea celor două centre, precum și de asigurarea personalului necesar, gestionând contractele de prestări servicii pentru medici, asistente și registratori. 

Documentele pentru emiterea deciziei de înființare a acestor două centre de vaccinare și a avizului sanitar au fost transmise către Direcția de Sănătate Publică Sibiu în data de 27.09.2021, așteptându-se comunicarea avizelor. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri