5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VACCIN: Haos la Spitalul Militar Sibiu

Știri din Județ

Ideea de Spital Militar te duce cu gândul la armată, deci la ordine, disciplină şi bună organizare. A treia doză de vaccin anti-COVID a scos însă la iveală că Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu a picat testul armatei. De ieri, în această unitate se administrează, în cadrul unei campanii naţionale, a treia doză de vaccin. Deşi autorităţile centrale şi judeţene au anunţat iniţial că vaccinarea se face doar pentru anumite categorii şi doar pe bază de programare online, la faţa locului situaţia este cu totul alta.

De altfel şi informaţiile de la autorităţi, au venit astăzi haotic. După ce luni s-a anunţat că administrarea dozei 3 se face exclusiv pe bază de programare online, astăzi s-au promovat mesaje că se poate şi fără programare. Dacă luni s-a spus public că în municipiul Sibiu se face vaccinarea cu doza 3 doar la Spitalul Militar Sibiu, astăzi s-au diseminat informaţii că această doză se poate face în mai multe centre din oraş, inclusiv unele noi.

Reamintim că vaccinarea cu doza 3 este posibilă doar pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile: să aibă două doze de vaccin administrate şi să fie trecute 180 de zile de la a doua doză. Din acest motiv, pe platforma online, la persoanele vaccinare de mai puţin de 180 de zile apar Zero locuri libere, deşi acestea sunt suficiente. De altfel înghesuiala la vaccinare cu doza 3 este doar la Sibiu şi Mediaş, localităţi precum Tălmaciu, Avrig etc au suficiente doze şi puţini doritori zilnic.

Dar ce s-a întâmplat ieri şi astăzi la Spitalul Militar Sibiu ţine de o proastă organizare din partea conducerii spitalului. Astfel, persoanele ajunse la poarta instituţiei pentru vaccinare, indiferent dacă aveau sau nu programare au fost lăsate să stea afară minute bune la grămadă. Nu s-a ţinut cont de nicio programare şi s-a mers pe principiul primul venit, primul servit. Nu s-a ţinut cont nici de numărul de doze maxim admis pentru administrare pe zi la acest spital, care conform platformei oficiale naţionale online, este de 288. Totuşi ieri la Spitalul Militar Sibiu s-au administrat 584 de doze. Rezultă că doar ieri s-au vaccinat în acest centru aproximativ 300 de persoane neprogramate online.

Faptul că oamenii se duc la vaccinarea cu doza 3 este un lucru bun în combaterea pandemiei, dar asta nu exclude o bună organizare din partea Spitalului Militar Sibiu care putea separa pe fluxuri cei programaţi, de cei neprogramaţi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș