12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Consiliul Județean Sibiu a găzduit vizita de lucru a unei delegații din Republica Moldova

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a găzduit joi, 30 septembrie 2021, vizita de lucru a unei delegații din Republica Moldova, organizată de către ADR Centru din România în colaborare cu structura similară din țara vecină. 

Printre oaspeți s-au numărat președinți și vicepreședinți ai 13 raioane din Republica Moldova, conducerea ADR Centru, în persoana domnului Pavel Trofin, și experți din cadrul Agenției pe probleme de cooperare externă, precum și reprezentanți ai mai multor primării și ai mediului de afaceri. Oaspeții au fost însoțiți de câțiva experți ai ADR Centru din România.

Din partea gazdelor au făcut parte președinta Daniela Cîmpean și Oana Popa, directorul executiv al Direcției Strategii, Proiecte a CJ Sibiu.

În cadrul întâlnirii, președinta Daniela Cîmpean a subliniat faptul că județul Sibiu este prieten cu Republica Moldova, existând deja o primă înfrățire cu Raionul Dondușeni, care s-a materializat într-o serie de vizite și proiecte comune. Președinta a accentuat că județul Sibiu este proeuropean, bine ancorat în Uniunea Europeană, domnia sa fiind parte din Comitetul European al Regiunilor. 

”Atenția județului Sibiu este îndreptată spre orice bănuț pe care îl putem lua de la Uniunea Europeană, pentru că datorită acestor fonduri am putut și putem să facem atâtea investiții. Acest lucru presupune o muncă serioasă, multă aplecare, dar merită tot efortul nostru și pentru aceasta e important să existe oameni bine pregătiți. Noi ne mândrim la Sibiu cu o echipă foarte bună cu ajutorul căreia am ajuns să fim pe primul loc în Regiunea Centru în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile”, a subliniat Daniela Cîmpean.

Aceasta le-a evidențiat invitaților principalele obiective de investiții ale Consiliului Județean Sibiu, realizate cu fonduri europene și cu fonduri atrase prin programe guvernamentale, cu accent pe investițiile și dotările destinate Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care se fac cu fonduri UE: 

  • Dotarea cu echipament complet digitalizat a Secției de Radiologie 
  • Extinderea și reabilitarea termică a Unității de Primiri Urgențe care va avea în curând și un computer tomograf
  • Reabilitarea termică a Secției Dermato-venerologie 
  • Reabilitarea termică a clădirii unde funcționează Maternitatea și secțiile de cardiologie 
  • Reabilitarea termică a Blocului chirurgical

“Ne onorează vizita la Consiliul Județean și la Spitalul Clinic Județean Sibiu a experților de la ADR Centru din România și ADR Centru din Republica Moldova, alături de conducători ai autorităților publice regionale și locale. Acest popas la Sibiu ne confirmă, o dată în plus, că expertiza echipei Consiliului Județean în realizarea de proiecte cu fonduri europene este una remarcabilă. În ultimii ani s-au finalizat multe investiții în infrastructura medicală, deoarece, se știe, domeniul sănătății este o prioritate pentru noi. Până la construirea Noului Spital Județean, vom continua să modernizăm cât mai multe secții medicale, astfel încât activitatea personalului medical să se desfășoare în condiții bune și eficiente, iar confortul și siguranța pacienților să fie de calitate, a explicat președinta Daniela Cîmpean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri