spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sărbătoarea Recoltei în Muzeul ASTRA: degustare de preparate și demonstrații

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul ASTRA vă invită duminica, 3 octombrie 2021, între orele 10-16 la Sărbătoarea Recoltei din Muzeul în aer liber, Târgul de Țară.


La Sărbătoarea Recoltei veți degusta preparate tradiționale românești, pregătite în aer liber, cu ustensile arhaice, într-un atelier gastronomic

Vă vom arăta/ demonstra/ învăța cum să conservați legume și fructe ca în satul românesc de demult!”


Meniul cuprinde: zacuscă, magiun din prune, mere sau pere, ciorbă de ardei umplut și varză călită servită împreună cu friptură. De asemenea, producătorii de la Târgul de țară vin aici cu fel de del de legume și fructe proaspete, dar și conserve gata preparate, dulcețuri și siropuri, must de mere, ceaiuri, produse lactate, prăjituri și plăcinte, dar și produse apicole.

Într-un atelier meșteșugăresc, un meșter rudar va prelucra lemnul în diverse unelte utile prin gospodărie. La Sărbătoarea Recoltei va mai avea loc și un atelier pentru copii, în care cei mici vor învăța cum să recunoască diferite tipuri de grăunțe, le vor măcina și le vor da prin sită, pregătind făină numai bună pentru bucătărit dar și pentru hrana animalelor.

Evenimentul face parte din programul Târgul de țară desfășurat de Muzeul ASTRA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…