Doar 20% din sibienii internați cu Covid, în cele două spitale din județ, au fost vaccinați

Știri din Județ

Numai 20% din bolnavii cu COVID-19, internaţi în valul patru al pandemiei, în două spitale importante din Sibiu, au fost vaccinaţi cu schema completă anterior, potrivit datelor comunicate AGERPRES de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Spitalului de Pneumoftiziologie.

Cei mai mulţi bolnavi cu COVID-19 au fost internaţi, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la SCJU Sibiu. Aici au fost spitalizaţi din luna august şi până în prezent 60 de pacienţi cu COVID-19, vaccinaţi cu schema completă, ceea ce înseamnă un procent de aproape 20% din totalul celor infectaţi şi internaţi.

În ceea ce priveşte numărul pacienţilor vaccinaţi infectaţi cu COVID-19 şi care au avut nevoie de internare, există informaţii disponibile doar începând din data de 1 august 2021. Astfel, din 01.08.2021 până în 11.10.2021 au fost spitalizaţi 306 pacienţi COVID pozitiv, dintre care 60 vaccinaţi cu schema completă“, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă.

Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, numai 20% din pacienţii cu COVID-19, internaţi în ultimele două luni, erau vaccinaţi cu schema completă.

De la începutul valului 4 al pandemiei COVID-19, o dată cu reluarea internărilor în compartimentul COVID-19, din 28 august până în prezent, au fost internaţi 139 de pacienţi, dintre care 28 erau vaccinaţi cu schema completă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Odeta Veştemean.

De la începutul pandemiei şi până acum au fost imunizate în judeţul Sibiu 145.541 persoane cu prima doză de vaccin, 122.939 persoane cu cea de-a doua doză şi 10.916 persoane cu cea de-a treia doză, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri