17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

FOTO Mediaș: Ce s-a descoperit în timpul reparaților la acoperișul Casei Memoriale „Hermann Oberth”?

Știri din Județ

În timpul lucrărilor efectuate de către Primăria Municipiului Mediaș, în podul imobilului a fost descoperit un lot semnificativ de materiale, datate în perioada interbelică, constând din corespondențe, schițe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, obiecte care au aparținut familiei savantului Hermann Oberth.

O descoperire extrem de interesantă și importantă pentru istoria locală a orașului a fost făcută recent la Mediaș cu ocazia reparațiilor la acoperișul Casei Memoriale „Hermann Oberth”.

Aceste materiale au fost scoase din nou la lumină după aproximativ nouă decenii, de către angajați ai Direcției pentru Cultură Mediaș, iar la o analiză primară s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate din orașul nostru în anul 1935. Acel moment a reprezentat un nou punct de referință pentru istoria astronauticii mondiale, când Mediașul a devenit al patrulea oraș din lume, după New Mexico, Berlin și Moscova, de unde a fost lansată o rachetă cu combustibil lichid în acea perioadă de pionierat a cercetărilor spațiale.

Obiectele descoperite, care vor completa cu siguranță cunoștințele despre cercetările savantului Hermann Oberth, dar și ale istoriei locale, vor intra în patrimoniul Municipiului Mediaș, urmând să fie incluse în colecțiile Muzeului, primind acelaşi regim ca şi celelalte obiecte de patrimoniu existente: conservare, cercetare, valorificare expoziţională.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri