5.2 C
Sibiu
vineri, 31 martie, 2023

Lansarea volumului de poezie „Noi ne-am iubit în pandemie” – astăzi, la Biblioteca Astra Sibiu

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Joi, 14 octombrie, ora 17:00 va avea loc lansarea volumului de poezie  „Noi ne-am iubit în pandemie de Iustinian Turcu. Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Astra Sibiu, Corp B, etaj 5.
Vor recita actorii Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu-Plier, Gabriela Pîrlițeanu, Cendana Trifan, Ștefan Tunsoiu.

Invitați speciali: Diana Nechit și Andrei C. Șerban

Eveniment urmat de vernisajul expoziției de ilustrații, semnată de Alexandru Cînean și Raluca Coșăreanu – în cadrul Curator: Alexandru Chituță

Sponsori: CONCEPTUALAB by Theo Nissim, Daniela Șiancu (Dasia Consult srl), Crama Oprișor

O primă culegere de poezie… Chip de heruvim și talent pentru alți zece, Iustinian Turcu surprinde încă o dată. 47 de poeme scurte sau 47 de trepte de coborâre către sine, 47 de vise ce i-au crescut deodată în tavanul sufletului, învăluite de pensula creatorilor vizuali Alexandru Cînean și Raluca Coșăreanu care vine în întâmpinarea poemelor cu 11 ilustrații realizate în tehnică mixtă, însoțite de universul sonor al compozitorului de muzică Claudiu Urse.„Noi ne-am iubit în pandemie”, iată primul vers, primul avertisment, deși totul începe pe un tărâm magic, cel al visului sau al teatrului, cu prinți și acrobați, magicieni și spiriduși. Alunecăm treptat de la forța exuberantă a tinereții, cu teama secretă a vulnerabilității, și cadența zilelor și avalanșa timpului ce vine peste el, la trei întâlniri teatralizate cu Moartea, cotoranță ridicolă și neputinicioasă ca în povestea cu șugubățul Ivan Turbincă… Mirosul puternic al vieții îl atrage, dansează cu stelele și revine, ca orice slujitor al Thaliei, la bachantele lui Dionis, acolo unde s-a născut teatrul, masca și contra-masca, singurătatea, cu atracția sa morbidă, dansul diavolesc al celulelor, o noapte a walpurgiei personală.Și dacă pandemia nu a fost decât un vis? Vis nebun al unui actor dornic de viață și de iubire…”- Mirella Patureau, cândva complice într-un trecut „Atelier al luminilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri