19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Județul Sibiu: Contestații la punctajele obținute la proba scrisă a concursului pentru directori

Știri din Județ

Vineri, 15.10.2021, s-a desfășurat proba scrisă pentru concursul de ocupare a funcției de director sau director adjunct în unitățile de învățământ de stat din județul Sibiu

            Pentru cele 149 de posturi de director și 48 posturi de director adjunct din unitățile de învățământ din județl Sibiu au candidat 189 de persoane care au avut dosarele validate de către Comisia de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director/director adjunct din unitățile de învățământ de stat, de la nivelul ISJ Sibiu.

            La proba scrisă au participat 173 candidați, 10 candidați au absentat, 5 candidați au fost amânați (cazuri pozitive la virusul SARS-Cov-2), iar un candidat a susținut proba scrisă în județul Cluj (fiind detașat la o unitate de învățământ din acest județ).

            Din cei 173 de candidați prezenți au obținut punctajul minim de 70 puncte (considerat ca punctaj ce determină promovarea acestei probe) un număr de 113 de candidați (65,31%), 58 candidați au obținut sub 70 puncte, un candidat s-a retras din concurs, iar un candidat nu s-a prezentat la evaluarea lucrării.

            Conform art. 12, alin. 1, lit. a din O.M.E. nr. 4.597 din 6 08.2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat proba scrisă a constat în ”rezolvarea de către candidați, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional:

– capacități cognitive;

– competențe de management și leadership”.

            Evaluarea testului standardizat s-a făcut în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Contestațiile se adresează președintelui comisiei de organizare a concursului și se depun la secretariatul I.S.J. Sibiu în perioada 15-17 octombrie 2021.  

Soluționarea contestațiilor se realizează în perioada 18 – 20 octombrie 2021. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor la reevaluarea probei scrise. În cazul constatării diferențelor de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor, președintele comisiei de organizare reevaluează testul în prezența candidatului și acordă nota finală.

Rezultatele soluționării contestațiilor de către comisiile de soluționare a contestațiilor se afișează la sediul și pe site-ul ISJ Sibiu și se comunică, în scris, contestatarului, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului de soluționare a contestațiilor (20.10.2021). Rezultatele stabilite de comisiile de soluționare a contestațiilor sunt definitive.

            În perioada 21 – 27 octombrie 2021, candidații admiși la proba scrisă a concursului  de ocupare a funcției de director sau director adjunct în unitățile de învățământ de stat din județul Sibiu își pot înregistra opțiunile pentru unitatea de învățământ la care vor să candideze și pot să-și depună documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

            Rezultatele probei scrise a concursului de ocupare a funcții lor de director și director adjunt din unitățile de învățământ de stat din județul Sibiu pot fi vizualizate aici:

https://drive.google.com/file/d/1k7ucPQAQpfJ_P8vPwznFP4MSCLuYFX4m/view

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc