7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

DOVADA VIDEO: Generalul Ciucă susţinea în 2015 că nu vrea să intre în politică

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a obţinut dovada video a unui discurs susţinut în toamna anului 2015, de către generalul Nicolae Ciucă la o festivitate din SUA în care spunea că nu îşi doreşte să intre în politică. Înregistrarea vine în contextul recentului scandal naţional, în care siteul postului public Radio România Actualităţi a şters citatul generalului Ciucă din anul 2018 când declara că nu doreşte să intre în politică. Reamintim că generalul în rezervă Ciucă este acum înscris în PNL şi desemnat ca premier de preşedintele Iohannis.

Înregistrarea video din anul 2015 este făcută la festivitatea de includere a generalului-locotenent Nicolae Ciucă, pe atunci Şeful Statului Major General, în Galeria de onoare a Colegiului de Război al Forțelor Terestre Americane (International Fellows Hall of Fame). Ciucă a studiat un an de zile în 2006 la acest Colegiu.

În discursul său de acceptare a nominalizării, Ciucă spune: „Acum 10 ani nu am participat la cursurile de vorbit în public pentru că atunci credeam că nu voi deveni un politician. Încă îmi menţin aceea decizie”.

VIDEO:

Într-un interviu acordat postului public Radio România Actualităţi în vara anului 2018, Ciucă a declarat:

„Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării. Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică„. Dar siteul Radio România Actualităţi a scos acest citat de curând. Totuşi acesta mai este disponibil în captura motoarelor de căutare Google.

FOTO: Nicolae Ciucă la Colegiul de Război din SUA, unde a studiat

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri