spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

De luni începe şcoala! Află care instituţii de educaţie vor avea ore în format fizic în judeţul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu au declarat în această seară că de luni elevii vor începe cursurile. Condiţia ca aceştia să înceapă în format fizic este ca peste 60% din personalul instituţiei de educaţie să fie vaccinaţi anti-COVID. „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

SIBIU INDEPENDENT vă prezintă lista şcolilor şi grădiniţelor din judeţul Sibiu cu situaţia vaccinării cadrelor didactice. În cele cu peste 60% cadre vaccinate se începe cursurile de luni în format fizic. În restul se vor începe orele în format online.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor