0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un an de mandat al consilierilor USR Sibiu (CP)

Știri din Județ

USR Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Trei forțe politice au condus destinele sibienilor mai bine de 15 ani: FDGR,PNL și PSD. La alegerile locale din anul 2020 în Consiliul Local Sibiu au fost aleși 4 reprezentanți ai noii formațiuni de centru dreapta – USR: Diana Mureșan, Raul Apostoiu, Ionuț Ghișe, Ioan Plesciuc si Laurentiu Theodoru (ultimul renuntand la mandat o dată ce a fost numit subprefect al Județului Sibiu).


Deși mai puțin experimentați în ale politicii locale, consilierii USR au adus un suflu proaspăt și proiecte inovatoare pentru comunitatea sibiană. Prima reușită a constituit-o facilitarea interacțiunii dintre cetățeni și autoritatea locală în baza semnăturii electronice.


Consilierii USR și-au asumat să aducă pe agendă în mod direct problemele urbei, să inițieze și susțină decizii ale administrației în beneficiul cetățenilor, dar și să urmărească realizarea lor.
O preocupare constantă a grupului consilierilor USR este de a transpune în realitate elementele care pot imprima orașului caracteristicile unui habitat Smart City, prin aplicații ale tehnologiei și respectarea principiilor dezvoltării durabile .


Conștienți de importanța deschiderii spre contribuabili și eficienței în administrație, consilierii USR au obținut adoptarea hotărârii privind creșterea transparenței cheltuirii banilor publici la nivelul Primăriei Municipiului Sibiu și a Serviciilor Publice subordonate Consiliului Local Sibiu, ca parte a îndeplinirii programului asumat în fața electoratului.
“Am promis în campania locală din iunie 2020, că vom fi portavocea voastră, a sibienilor și că , odată ajunși în Consiliul Local nu vom fi doar simpli “roboți” de vot, ci inițiatori și manageri ai proiectelor voastre și asta facem!. Suntem “tineri” în administrația publică, dar dornici să învățăm, iar progresul noastru în acest an de mandat este dovada responsabilității cu care tratăm poziția pentru care am fost mandatați.” a declarat liderul de grup al consilierilor USR, Diana Mureșan.


În tot acest an, consilierii au observat activ șantierele municipalității și au semnalat de fiecare dată neregulile identificate.
“Pe lângă proiectele de dezvoltare ale orașului ne-am implicat cu toții în acțiunile de informare a concetățenilor despre beneficiile vaccinării și am depus eforturi pentru a facilita accesul sibienilor la vaccinare, activități pe care le continuăm câtă vreme va fi nevoie”, a mai declarat liderul consilierilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș