spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ştefănuţă, europarlamentarul Sibiului la jumătatea mandatului: „Am fost numit europarlamentarul român cel mai influent din domeniul sănătăţii”

Știri din Județ

Publicitate

Nicu Ştefănuţă a fost ales în 26 mai 2019 singurul europarlamentar al judeţului Sibiu în Parlamentul European. Născut la Răşinari, Ştefănuţă a fost ales de populaţie, din partea USR, să reprezinte interesele românilor în Europa. Aflat la jumătatea mandatului de 5 ani în Parlamentul European ca membru în grupul Renew Europe, Nicu Ştefănuţă a organizat o conferinţă de presă la Sibiu pentru a prezenta bilanţul activităţii sale pentru România la UE. Alături de el a fost şi preşedinta USR-Plus Sibiu, Ruxandra Cibu-Deaconu.

Şi datorită pandemiei, principala preocupare a lui Nicu Ştefănuţă în prima parte a mandatului său a fost sănătatea. Prin participare activă în comisii şi în plen, prin amendamentele propuse şi interpelările adresate Comisiei Europene, Ştefănuţă a reuşit să îmbunătăţească sistemul medical trans-frontalier al Uniunii Europene, cu ajutoarea inter-statale şi facilităţi pentru cetăţeni în combaterea COVID-19. De asemenea, a dus o muncă de durată pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă trans-frontalieră, inclusiv a românilor, mai ales în contextul pandemic. „Am obţinut 125 de milioane de euro în plus pentru partea de sănătate europeană. Este un program de sănătate europeană la care am lucrat şi eu şi am obţinut triplarea lui, EU for Health, din care se pot obţine investiţii pentru spitalele româneşti” a declarat Ştefănuţă.

Un alt proiect prioritar pentru Ştefănuţă a fost asigurarea resurselor necesare pentru Parchetul European, pentru care a obţinut un buget de 12 milioane de euro. „Eu sunt în contact direct şi mereu cu Laura Codruţa Kovesi şi are probleme pentru că are nevoie mare de personal care să poată investiga toate fraudele care se întâmplă cu bani europeni în Uniunea Europeană”.

O altă reuşită a mandatului lui Ştefănuţă este bugetul de burse europene ERASMUS, cu un buget aprobat de 35 milioane de euro. „S-au asigurat 8.000 de burse ERASMUS în plus pentru studenţii români”

„Am cerut declanşarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru România”

Nicu Ştefănuţă a precizat că el a cerut declanşarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru România în cadrul UE. Un program care deja a adus materiale şi echipamente din diferite ţări ale UE în România, în plin val patru pandemic, inclusiv la spitalele din judeţul Sibiu.

De asemenea, acum două săptămâni, Ştefănuţă s-a întâlnit la Geneva cu directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Am cerut cu insistenţă ca misiunea OMS din România să aibă şi nişte ajutoare imediate. OMS vroia să ne ajute cu o campanie de comunicare, dar am obţinut 200 de concentratoare de oxigen care au fost livrate imediat României”

Ştefănuţă este şi coordonatorul Comisiei Speciale de Luptă Împotriva Cancerului la nivelul Parlamentului European. El a făcut demersuri pentru ca Uniunea Europeană să monitorizeze necesarul de anticorpi şi medicaţie pentru lupta împotriva cancerului şi să facă demersuri de achiziţii comune pentru toate statele, astfel încât să dispară inechităţile între statele membre.

„Am fost numit europarlamentarul român cel mai influent din domeniul sănătăţii şi al şaptelea din întreg Parlamentul European, care are 705 membrii de o organizaţie independentă”

Ruxandra Cibu Deaconu, preşedinta USR-Plus din judeţul Sibiu a precizat că organizaţia ce o conduce a desfăşurat mai multe acţiuni pro-vaccinare în judeţ, fie la nivelul administraţiilor locale, dar şi cu voluntari şi campanii de informare.

VIDEO: Conferinţa de presă a europarlamentarului Nicu Ştefănuţă şi a preşedintei USR-Plus, Ruxandra Cibu Deaconu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri