spot_img
22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Situația cazurilor de îmbolnăvire COVID în unitățile de învățământ din județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Datorită cazurilor de îmbolnăvire COVID, încă 149 de preșcolari și elevi învață în sistem online luni, 13 decembrie 2021. Astfel, în județul Sibiu un număr de 279 de preșcolari și elevi (0,42%), din cei existenți în unitățile de învățământ, au desfășurat orele în sistem online.

Astăzi au fost raportați 8 elevi și un cadru didactic confirmat pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Repartiția celor 8 elevi confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, pe cicluri de învățământ, este următoarea:
– 2 elevi din ciclul primar (clasele Pregătitoare – IV): Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu;
– 3 elevi din ciclul gimnazial (clasele V – VIII): Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială Cristian;
– 3 elevi din ciclul liceal (clasele IX – XII): Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu (depistat pozitiv la testul cu salivă de joi, 09.12.2021, și reconfirmat pozitiv prin test RT-PCR), Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu;

Cadrul didactic depistat pozitiv la virusul SARS-CoV-2 este încadrat la Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu.

În ședința Consiliului de Administrație al ISJ Sibiu de luni, 13.12.2021, s-a validat modificarea scenariilor pentru desfășurarea cursurilor din 3 unități de învățământ ale județului Sibiu din „online” în învățământ „fașă în față” datorită scăderii ratei de incidență sub 2‰ în U.A.T Cisnădie (Grădinița cu Program Prelungit „Havila” Cisnădie) sau creșterii ratei de vaccinare a personalului angajat la cel puțin 60% (Grădinița cu Program Normal Boița, Școala Gimnazială „Ioan Albescu” Boița). Astfel, 190 preșcolari și elevi s-au întors astăzi la școală. În prezent, în toate unitățile de învățământ din județul Sibiu, cursurile se desfășoară cu prezența elevilor în clase.

Menționăm că 355 preșcolari și elevi (Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimanzială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit „Havila” Cisnădie, Grădinița cu Program Normal Boița, Școala Gimnazială „Ioan Albescu” Boița, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr) și un cadru didactic (Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr) s-au întors de astăzi la cursuri.

Lista cu clasele ce au cursurile suspendate începând cu 13.12.2021 o puteți vizualiza pe pagina ISJ Sibiu – www.isjsb.ro, secţiunea „Lista unităților școlare şi a claselor cu activitate online”.

Astfel, de la reînceperea semestrului I al anului școlar 2021 – 2022 (08.11.2021), un număr de 57 cadre didactice și 187 preșcolari și elevi au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA