spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu răspunde reclamațiilor făcute de părinți

Știri din Județ

Publicitate

Perioada de sfârșit de semestru a elevilor și a situației de corigență a unor elevi de la școlile din Municipiul Sibiu, a cauzat mici „conflicte” între părinți și cadre didactice. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a fost „asaltat” de plângeri ale părinților aflați în cauză.

Ca urmare a unor sesizări ale părinților legate de modul de comunicare a cadrelor didactice în relația cu elevii și / sau părinții, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a luat act de acestea și condamnă orice fel de comportamente neconforme cu deontologia, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISJ Sibiu.


Comunicarea didactică trebuie să rămână în sfera strict profesională și să susțină construirea unor relații umane ecologice, în care fiecare participant al relației să se simtă confortabil, în siguranță și securitate emoțională.


Suntem conștienți că cei doi ani atipici, cu multe restricții individuale și sociale au dus la stări anxioase, la comportamente care nu pot întreține relații armonioase.
Cu toate acestea, cadrele didactice sunt persoanele cu cele mai bune abilități de comunicare asertivă și persuasivă. Este o datorie de onoare ca fiecare profesor să găsească toate resursele interioare, din sfera inteligenței emoționale, pentru a avea un comportament adecvat cu fiecare copil / elev / părinte în parte, pentru a folosi la maximum potențialul fiecăruia și pentru a dezvolta stima de sine.
În acest sens, facem apel la toate cadrele didactice, reiterând necesitatea de a-și aminti că sunt persoanele care pot influența în mod pozitiv starea de bine a elevilor și implicit progresul școlar al acestora.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor