3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fii bun, nu doar de Crăciun!

Știri din Județ

Crăciunul este un prilej minunat de a dărui, darurile de Crăciun fac parte din această mare sărbătoare. Dar copii și oameni săraci există tot timpul și se bucură să primească câte o mână de ajutor oricând. Scopul Asociației Baby Care Sibiu este asigurarea celor mai bune condiții de îngrijire și tratament a tuturor copiilor îngrijiți în maternitatea din Sibiu și suntem recunoscători tuturor celor care, în permanență, ne stau alături prin donații și sponsorizări. Mulțumim, de asemenea, ambasadorilor noștri și ne bucurăm să anunțăm azi un nou ambasador al piticilor noștri și propunerea de campanie a noului ambasador, domnul Bogdan Nicolae Brînzoi.



Bogdan Nicolae Brînzoi, primul român care participă la două concursuri de Grand Slam de frumuseţe este noul ambasador al Asociaţiei Baby Care Sibiu. Acesta va reprezenta ţara noastră în februarie 2022 la competiţia Mister Global, în Bangkok – Thailanda, unde va promova cauza copiilor prematuri.



„Unul din 10 copii se naște prematur. Aceasta înseamnă că unul din 10 copii are nevoie de ajutor pentru a supraviețui, pentru că prematuritatea înseamnă dezvoltarea incompletă și/sau funcționarea insuficientă a organelor. Cu cât un copil se naște mai prematur, cu atât e mai mare riscul de a fi îngrijit într-o terapie intensivă neonatală și nevoia de ajutor specializat pentru a supraviețui. Echipamentele din terapia intensivă neonatală – incubatoare, aparate de respirație, monitoare, etc. – ajută la supraviețuirea prematurilor. Dar, la fel ca și oamenii, aparatele au și ele o durată de viață. Și cum prematuri se nasc continuu, terapiile intensive neonatale sunt mereu pline, aparatele de care au nevoie acești copii pentru a supraviețui se uzează, se strică, trebuie înlocuite. Terapiile intensive neonatale și secțiile de prematuri au nevoie continuă de susținere pentru ca fiecărui copil să i se poată oferi cea mai bună șansă la viață. De aceea, mi-am propus să fac cunoscute nevoile copiilor prematuri și să încerc să ajut eforturile medicilor și asistentelor care îi îngrijesc și vă îndemn și pe voi: să fim cu toții mai buni, nu doar de Crăciun!”, a declarat noul ambasador „Baby Care” Sibiu, Bogdan Nicolae Brînzoi.



Bogdan Nicolae Brînzoi se alătură celorlalţi ambasadori Baby Care Sibiu: Nicolle Stănese (jurnalist), Radu Nechifor (muzician), Ofelia Popii (actriţă), Teodor Tulpan (alpinist), Oana Jurj (mamă de prematuri), Daniel Bălţat (fotograf), Chloe Anna Pinter (prematur extrem – 600 de grame).

Maria Livia Ognean, preşedintele Asociaţiei „Baby Care”, medicul şef al Secţiei Clinice de Neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Sibiu, a subliniat că este vital ca toţi copiii prematuri să beneficieze de cele mai bune condiţii de îngrijire, pentru a primi o şansă reală la viaţă.



„Ne bucurăm că Bogdan a decis să facă cunoscute nevoile piticilor noștri, devenind astfel ambasador al prematurilor. Ne dorim să oferim cea mai bună îngrijire și cele mai bune terapii și ne bucurăm de fiecare mână de ajutor, de fiecare susținere pe care o primesc piticii noștri”, a arătat medicul Maria Livia Ognean.

Asociaţia Baby Care Sibiu este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică, structurată exclusiv pe bază de voluntariat, organizată la nivelul Secţiei Clinice de Neonatologie a Spitalului Judeţean Sibiu în 2006, la iniţiativa personalului acestei clinici.

Pentru toţi cei care doresc să sprijine activitatea sau campaniile noastre:
Contul ASOCIAȚIEI BABY CARE SIBIU, deschis la BRD Sibiu, FilialaGara:
RON: RO50BRDE330SV17320573300
Euro: RO26BRDE330SV70551743300
USD: RO66BRDE330SV70551913300

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș